20.04.2024
България

Бориславова: Човек от списъка на Петков организира протести

По време на заседанието на Министерския съвет днес е обсъден протестът на служителите в МВР, който се очаква да се проведе тази събота.

„Министър-председателят ще проведе среща днес с представители на потенциално протестиращите групи. Но министър Рашков ни информира, че тече организация из цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в тези протести. Част от тези лица са купувачи на гласове”, заяви Бориславова.

„Поне едно от лицата, които са в списъка от 19 души, предоставен от премиера на прокуратурата, са в организацията на тези протести”, заяви Бориславова.

Други две точки, които са били обсъдени, са били свързани със стъпки за запълване на дефицитите на Българската армия и нейното финансиране. Разходите за това са заложени в Бюджет 2022 за модернизация на Армията и обезпечаване на нейната ефективност, увери Бориславова.

Шефът на кабинета „Петков“ обясни, че предстои да се направят изменения в Наказателния кодекс, за да отговори България на критиките от Европа по отношение на наказанията за киберпрестъпления, както и такива, свързани с детската сексуална онлайн експлоатация и интелектуалната собственост.

По темата за АЕЦ „Белене“, тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър – „Белене“ или „Козлодуй“. 

Източник: NOVA

Related posts

Премиерът: Имаме резервен план за газа, няма риск за доставките на петрол

Дани Тренчева

Европейската прокуратура продължава разследването по твърдения за измами с европейски средства в България

admin

Спряха канал за трафик на лекарствени препарати

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 22 декември 2021

Дани Тренчева

МРРБ обеща заплати на служителите от пътностроителния бранш до края на седмицата

Дани Тренчева

Буяр Османи се срещна с българската прокуратура

Дани Тренчева

Leave a Comment