25.01.2022
Covid-19 Свят

Гърция разхлабва обявените мерки за пристигащите в страната

След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално обявените мерки за пристигащите в страната граждани, предаде ДПА.

Първоначално Атина обяви, че от 19 декември ще изисква негативен резултат от PCR, направен до 48 часа преди пристигане на територията на Гърция. Мярката трябва да важи както за неваксинирани, така и за ваксинирани лица.
След като на срещата на ЕС в четвъртък в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц и други лидери се обявиха срещу задължителното тестване на европейски граждани, Гърция промени изискванията си за пристигащите.

Сега за пътуващите ще се изисква отрицателен резултат от PCR тест в рамките на 72 часа преди пристигането или бърз тест в рамките на 24 часа. Агенцията отбелязва, че в Гърция са потвърдени 17 случая на Омикрон и целта на мерките е да се ограничи разпространението на вируса.Мерките ще са в сила до 10 януари. Контролът по изпълнението им ще е отговорност на компанията превозвач.

Заради новия вариант на COVID-19 временно се ограничават фериботните връзки с Турция, а с намален капацитет са корабите, плаващи по маршрута Гърция – Италия и Гърция – Албания.

Източник: БТА

Related posts

20 области в страната са в тъмночервена зона по заболеваемост от COVID-19

Дани Тренчева

Ученици в 15 области остават вкъщи до новата доставка на тестове

Дани Тренчева

Осигурени са тестовете за учениците до средата на януари

Дани Тренчева

Над 119 000 души са ваксинираните в Благоевградска област

Дани Тренчева

Медик: Крайно време е да се въведе задължителна ваксинация за определени групи

Дани Тренчева

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Дани Тренчева

Leave a Comment