03.10.2023
Covid-19 Свят

Гърция разхлабва обявените мерки за пристигащите в страната

След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално обявените мерки за пристигащите в страната граждани, предаде ДПА.

Първоначално Атина обяви, че от 19 декември ще изисква негативен резултат от PCR, направен до 48 часа преди пристигане на територията на Гърция. Мярката трябва да важи както за неваксинирани, така и за ваксинирани лица.
След като на срещата на ЕС в четвъртък в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц и други лидери се обявиха срещу задължителното тестване на европейски граждани, Гърция промени изискванията си за пристигащите.

Сега за пътуващите ще се изисква отрицателен резултат от PCR тест в рамките на 72 часа преди пристигането или бърз тест в рамките на 24 часа. Агенцията отбелязва, че в Гърция са потвърдени 17 случая на Омикрон и целта на мерките е да се ограничи разпространението на вируса.Мерките ще са в сила до 10 януари. Контролът по изпълнението им ще е отговорност на компанията превозвач.

Заради новия вариант на COVID-19 временно се ограничават фериботните връзки с Турция, а с намален капацитет са корабите, плаващи по маршрута Гърция – Италия и Гърция – Албания.

Източник: БТА

Related posts

COVID-19: Румъния въвежда нови ограничителни мерки

Дани Тренчева

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Дани Тренчева

Над 140 000 са ваксинираните в Област Благоевград

Дани Тренчева

Земетресение в Турция

Дани Тренчева

Цената на газа скочи с 10% след признаването на новите републики

Дани Тренчева

3469 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment