22.06.2024
Covid-19 Свят

Гърция разхлабва обявените мерки за пристигащите в страната

След критики от страна на европейски лидери Гърция разхлаби първоначално обявените мерки за пристигащите в страната граждани, предаде ДПА.

Първоначално Атина обяви, че от 19 декември ще изисква негативен резултат от PCR, направен до 48 часа преди пристигане на територията на Гърция. Мярката трябва да важи както за неваксинирани, така и за ваксинирани лица.
След като на срещата на ЕС в четвъртък в Брюксел френският президент Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц и други лидери се обявиха срещу задължителното тестване на европейски граждани, Гърция промени изискванията си за пристигащите.

Сега за пътуващите ще се изисква отрицателен резултат от PCR тест в рамките на 72 часа преди пристигането или бърз тест в рамките на 24 часа. Агенцията отбелязва, че в Гърция са потвърдени 17 случая на Омикрон и целта на мерките е да се ограничи разпространението на вируса.Мерките ще са в сила до 10 януари. Контролът по изпълнението им ще е отговорност на компанията превозвач.

Заради новия вариант на COVID-19 временно се ограничават фериботните връзки с Турция, а с намален капацитет са корабите, плаващи по маршрута Гърция – Италия и Гърция – Албания.

Източник: БТА

Related posts

Ракета е ударила българско село край Одеса, един човек е загинал

Дани Тренчева

COVID-19: Турция започна масово производство на своята ваксина

Дани Тренчева

Moderna започна изпитвания на модифицирана ваксина срещу Омикрон

Дани Тренчева

19 държави предоставиха оръжие на Украйна

Дани Тренчева

В отговор на санкциите: Русия спира износа на над 200 продукта до края на 2022

Дани Тренчева

621 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment