11.12.2023
България

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за „Хемус“

лавният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за автомагистрала „Хемус“. Това става известно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Днес състав на Апелативният съд – София, взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев. След постановяването на мярката братът на обвиняемия заяви пред медии, че Борислав Колев иска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

Наблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура незабавно са издали разрешение, с което се позволява на разпита да присъства и главният прокурор. Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура, посочват от пресцентъра. За готовността на главния прокурор да присъства на разпита вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за действия по разследването с негово участие.

Източник: БТА

Related posts

Прогноза за времето

admin

Радев за Досиетата „Пандора”: Ще излязат имената на още много хора

Дани Тренчева

Близо 8200 паралелки отново в клас след старта на тестването

Дани Тренчева

Майката, изхвърлила бебето си в контейнер в Димитровград, остава в ареста

admin

МЗ, МВР и ДАНС в общ фронт срещу фалшивите сертификати за COVID-19

Дани Тренчева

Обмислят въвеждането на сертификат за повторно преболедували

Дани Тренчева

Leave a Comment