18.06.2024
България

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за „Хемус“

лавният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за автомагистрала „Хемус“. Това става известно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Днес състав на Апелативният съд – София, взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев. След постановяването на мярката братът на обвиняемия заяви пред медии, че Борислав Колев иска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

Наблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура незабавно са издали разрешение, с което се позволява на разпита да присъства и главният прокурор. Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура, посочват от пресцентъра. За готовността на главния прокурор да присъства на разпита вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за действия по разследването с негово участие.

Източник: БТА

Related posts

Мъж пострада след стрелба в Самоков

admin

Мъжкото хоро се изви в ледените води на Тунджа в Калофер

Дани Тренчева

Прокуратурата образува проверка за манипулиране на машинния вот

admin

МВР АЛАРМИРА: Измами с обяви за дърва за огрев в интернет

Дани Тренчева

Днес Православната църква почита Света Емилия

admin

Мъж загина, след като колата му се запали при катастрофа

admin

Leave a Comment