13.08.2022
България

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за „Хемус“

лавният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за автомагистрала „Хемус“. Това става известно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Днес състав на Апелативният съд – София, взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев. След постановяването на мярката братът на обвиняемия заяви пред медии, че Борислав Колев иска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

Наблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура незабавно са издали разрешение, с което се позволява на разпита да присъства и главният прокурор. Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура, посочват от пресцентъра. За готовността на главния прокурор да присъства на разпита вече е информиран и защитник на обвиняемото лице.

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за действия по разследването с негово участие.

Източник: БТА

Related posts

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Дани Тренчева

Нинова: Подавам оставка, резултатът ни е катастрофален

Дани Тренчева

Приключи делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

admin

Контрабандни златни накити за над 270 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Дани Тренчева

Омбудсманът настоя за увеличение на компенсациите за битовите потребители на природен газ

Дани Тренчева

Икономистът Стоян Панев: Темпът на растеж на инфлацията най-вероятно ще с укроти

admin

Leave a Comment