25.09.2023
112 България

ГЕРБ с тежки обвинения след трагедията на АМ „Струма“

„Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да се гарантира честно и прозрачно разследване. Време е за смирение“. Това заяви Десислава Атанасова по време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с трагичния инцидент на магистрала „Струма“, при който загинаха 45 души, а други 7 са настанени в болница.

Според нея кметът на Перник и представители на служебното правителство правят внушения, че настилката и трасето са виновни за трагедията.

„Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното законодателство“, коментира Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му участъкът е строен по съветски тип и норма.

„Сега магистралата не би се построила по такъв начин“, изтъкна той и добави, че така е строено, че се налагало на правителството на ГEРБ нееднократно да укрепва не едно или две срутища.

„Мантинелите по „Тракия“ са в ужасно състояние. Така е и по „Струма“ и по „Хемус“. Нито метър ремонт не направиха“, изрази недоволство то си Иванов. Той припомни, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.

Десислава Атансова допълни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри.

„Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките“, коментира още тя.

Related posts

Над 753 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2022 г.

Дани Тренчева

Гешев: В България е налице полицейски произвол

Дани Тренчева

Предвиждат електронно връчване на актове и фишове за нарушения на пътя

Дани Тренчева

Откраднаха четвърт милион лева от частен дом в Благоевград

Дани Тренчева

Отрязано дърво уби дървосекач край Белица

Дани Тренчева

Бойко Борисов – на разпит в МВР

Дани Тренчева

Leave a Comment