03.10.2022
112 България

ГЕРБ с тежки обвинения след трагедията на АМ „Струма“

„Изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да се гарантира честно и прозрачно разследване. Време е за смирение“. Това заяви Десислава Атанасова по време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с трагичния инцидент на магистрала „Струма“, при който загинаха 45 души, а други 7 са настанени в болница.

Според нея кметът на Перник и представители на служебното правителство правят внушения, че настилката и трасето са виновни за трагедията.

„Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното законодателство“, коментира Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му участъкът е строен по съветски тип и норма.

„Сега магистралата не би се построила по такъв начин“, изтъкна той и добави, че така е строено, че се налагало на правителството на ГEРБ нееднократно да укрепва не едно или две срутища.

„Мантинелите по „Тракия“ са в ужасно състояние. Така е и по „Струма“ и по „Хемус“. Нито метър ремонт не направиха“, изрази недоволство то си Иванов. Той припомни, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.

Десислава Атансова допълни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри.

„Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките“, коментира още тя.

Related posts

Янев за мерките: Готов съм да понеса отговорността

Дани Тренчева

НС преразпредели 1,2 млрд. лв. за пенсионерите и бизнеса

Дани Тренчева

Предлагат допълнително заплащане за учителите, които участват в тестването на децата

Дани Тренчева

И надзирателите в затворите излизат на протест – за какво настояват

Дани Тренчева

Радев: България очаква новото правителство с нетърпение и много надежди

Дани Тренчева

8 140 са новодиагностицираните с COVID-19 у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment