28.03.2024
България Политика

Депутатите приеха държавата да поеме оперативния контрол над нефтената рафинерия в Бургас

Депутатите приеха държавата да поеме оперативния контрол над нефтената рафинерия в Бургас. Целта е правителството да излъчи особен търговски управител, който да реагира, ако търговецът не е в състояние или отказва да произведе горива за българските потребители.

“Това е обществен интерес  да бъде създадено от нас и ако някой някога се налага да бъде приложен, но това е въпрос на национална сигурност“, каза от парламентарната трибуна Мартин Димитров от „Демократична България“.

Стоян Таслаков, “Възраждане”: “Вие казахте, че това лице трябва да върши работа в интерес на българските граждани, ми кажете му името да знаят българските граждани кое е това лице, което трябва да работи за техните интереси.“

“При сегашнта ситуация аз смятам, че ще е трудно да намерим такова лице да отговаря на това изискване“, заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

“Изискването за пет години опит в управление на критично инфраструктури е точно затова да няма политически назначения да няма сложени случайни хора. Ако се наложи въобще такава ситуация да има превенция”, отговори Мартин Димитров (ДБ).

Цончо Ганев, “Възраждане”: “Остава само „Демократична България“ да върнат комунизма.”

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Ще има ли недостиг на зърно?

ГЕРБ: Думите на Кирил Петков, че армията не е финансирана правилно и достатъчно са лъжа

Дани Тренчева

Откриха седем тела край Банкя; има задържан

„Демократична България“ внесе проект за изменение в ЗДДС

admin

Fish Will Start Losing Sense of Smell as Carbon Dioxide Levels Rise, Study Finds

admin

До 6 месеца личната карта ще е с електронна идентификация в чип

Дани Тренчева

Leave a Comment