27.01.2022
България

„Галъп интернешънъл“: Българите са на второ място по песимизъм за 2022 г. в света

Повечето българи очакват икономически трудности през следващата година. Това показва глобално изследване на световната Асоциация „Галъп интернешънъл“, проведено в периода октомври-декември. Българите остават и в топ 3 на народите песимисти за бъдещето.

Едва 6% очакват икономически просперитет за страната ни през 2022 г., 64% очакват икономически трудности, а 19% от запитаните не очакват промяна.

На този фон оптимистите в България, че 2022 г. ще е по-добра от изминалата, са едва 15%. 48% по-скоро очакват следващата година да е по-лоша. Тази оценка ни поставя на второ място – след Турция и преди Афганистан по песимизъм.

Очакванията  на българина за просперитет в икономическото развитие не са много далеч от средното за ЕС. На този фон от „Галъп интернешънъл“ отчитат малко повишаване на усещането за лично щастие. 45% от запитаните българи заявяват, че се чувстват щастливи или много щастливи. 10%  се определят като нещастни или много нещастни, а 43% казват, че не се чувстват нито щастливи, нито нещастни. 2% не могат да преценят.

Въпреки пандемията и икономическите трудности, личното щастие по света надделява, сочат данните на „Галъп“ .

Латинска Америка, Африка и Източна Азия са сред най-щастливите места в света. Европа, Близкият Изток и Русия са „по-посърнали“, посочват от „Галъп“.

Източник: БНР

Related posts

Мутафчийски: Все повече пациенти признават,че са с фалшив сертификат, когато се влошат

Дани Тренчева

ДНСК сезира ВАП за незаконни действия на главния архитект на София

Дани Тренчева

2569 са новозаразените с Covid-19 за последното денонощие

Дани Тренчева

9 996 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

Прогноза за времето 20 януари 2022

Обмислят въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация

Дани Тренчева

Leave a Comment