24.04.2024
България

„Галъп интернешънъл“: Българите са на второ място по песимизъм за 2022 г. в света

Повечето българи очакват икономически трудности през следващата година. Това показва глобално изследване на световната Асоциация „Галъп интернешънъл“, проведено в периода октомври-декември. Българите остават и в топ 3 на народите песимисти за бъдещето.

Едва 6% очакват икономически просперитет за страната ни през 2022 г., 64% очакват икономически трудности, а 19% от запитаните не очакват промяна.

На този фон оптимистите в България, че 2022 г. ще е по-добра от изминалата, са едва 15%. 48% по-скоро очакват следващата година да е по-лоша. Тази оценка ни поставя на второ място – след Турция и преди Афганистан по песимизъм.

Очакванията  на българина за просперитет в икономическото развитие не са много далеч от средното за ЕС. На този фон от „Галъп интернешънъл“ отчитат малко повишаване на усещането за лично щастие. 45% от запитаните българи заявяват, че се чувстват щастливи или много щастливи. 10%  се определят като нещастни или много нещастни, а 43% казват, че не се чувстват нито щастливи, нито нещастни. 2% не могат да преценят.

Въпреки пандемията и икономическите трудности, личното щастие по света надделява, сочат данните на „Галъп“ .

Латинска Америка, Африка и Източна Азия са сред най-щастливите места в света. Европа, Близкият Изток и Русия са „по-посърнали“, посочват от „Галъп“.

Източник: БНР

Related posts

ГЕРБ: Още днес да се разгледа искането за военна помощ за Украйна

Църквата почита Преп. Теофилакт, еп. Никомидийски Изповедник

Дани Тренчева

Задържаха служител на ДАНС с подкуп срещу „смачкване на преписки“

Дани Тренчева

Чат за пържени картофи издал убиеца на Евгения

admin

Втора мистериозна смърт във фолк триото „Спасителките“

admin

Условна присъда за 19 годишен, откраднал 42 хил. лева от местоработата си

admin

Leave a Comment