19.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В шест кметства в община Благоевград ще се проведе анкета за наместници, жителите, с право на вот за предстоящите избори по места, могат да участват и в проучването

Жителите, които фигурират в избирателните списъци на ГД „ГРАО“ за шестте кметства, в които ще се проведе анкета за кметски наместници, ще имат възможността да участват в иновативното проучване на 14.11.2021 г.

То се реализира по идея на кмета на Благоевград Илко Стоянов, а целта e да бъде дадена възможност на хората да изразят своята воля по отношение на претендентите за наместници в селата, в които, съобразно законовите изисквания, същите се назначават по служебен път.

Анкетното проучване е отделно и различно от изборите за президент и вицепрезидент и НС, но ще се проведе в същия ден, с цел максимално улеснение на хората.

То ще бъде организирано в помещения, различни от определените избирателни комисии, но в близост до тях.

По идея на кмета Илко Стоянов беше проведена кампания за номиниране на претенденти за кметски наместник в малките населени места.

Към крайния срок за подаване на писмено желание, а именно 5 ноември, за общо шест кметства е регистриран повече от един кандидат.

Анкетно проучване ще се проведе в:

с. Бучино-Лисия

с. Делвино

с. Дренково

с. Обел-Клисура

с. Горно Хърсово

с. Мощанец

Попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия, в която ще могат да участват самите кандидати или упълномощен представител.

Правото на хората да предложат сами кметски наместници е иновативна практика, която се въвежда по решение на кмета на Благоевград Илко Стоянов.

Related posts

Увеличават COVID леглата в Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград търси Неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвет за сътрудничество „С грижа към животните“

Дани Тренчева

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба

admin

Тежка пневмония е причината за смъртта на 34-годишната санданчанка

admin

Редник Марио Пейчев е героят на деня

18 годинишн е загинал тази нощ при катастрофа

admin

Leave a Comment