20.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

В Симитли представят проект „Наше село за нулеви отпадъци“

Информационна кампания по Проект BG16M1OP002-2.009-0069 – „Наше село за нулеви отпадъци“, одобрен за финансиране по Процедура BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“ ще се проведе Симитли. Събитието е насрочено за 28 февруари от 13.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски“.

В основата на проекта е най-успешната в ЕС добра практика за въвеждане на принципа „Замърсителят плаща“ при управлние на битовите отпадъци, а именно „Плащане според количеството отпадъци“.

Демонстрационният проект се изпълнява в малък мащаб на територията на община Сатовча и предвижда оборудване на еднофамилни/ малки многофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци с различен обем и с кофи за рециклируеми отпадъци.

Основната цел на проекта е да допринесе за постигане на целите заложени в Закон за управление на отпадъците чрез въвеждане на мерки за предотвратяване образуването на битови отпадъци и намаляване количеството образувани смесени битови отпадъци.

Проектът е на обща стойност 382 774,02 (триста осемдесет и две хиляди седемстотин седемдесет и четири лева и две стотинки ) и стартира от 08.09.2020г., като изпълнението на всички заложени дейности трябва да приключи на 08.08.2022г.

Related posts

Дисбаланс в цените на имотите в Благоевград. Ето къде и какви са цените

admin

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

Две коли в сблъсък на кръстовище в кв. “Запад” в Благоевград

Община Сандански осигури веноскоп за детско отделение в МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански

Дани Тренчева

Полицаи хванаха пияна украинка зад волана в Банско

admin

КПКОНПИ глоби общински съветник от Сандански

admin

Leave a Comment