29.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

В община Симитли започва изготвянето на списъци на желаещите да закупят дървесина от Държавното горско стопанство

В община Симитли започва изготвянето на списъците на желаещите да закупят дървесина от ЮЗДП ТП Държавно горско стопанство – Симитли. По този повод в сградата на общинска администрация бе проведена среща с участието на директора на горското стопанство инж. Благой Кишев, кмета на община Симитли Апостол Апостолов и кметове на кметства. На нея подробно бяха разяснени реда и условията, по които ще се изготвят въпросните списъци по населени места.

Задължително в списъците трябва да бъдат вписани трите имена, постоянен адрес на не повече от един член на домакинството, както и количеството дървесина, което има право да закупи, а то е до 10 куб. метра.

„Апелът ми към всички е да изготвите коректни списъци. Цената на дървата се стремим да запазим същата. Важно е да информираме населението, че дори в момента имаме готовност да им съдействаме и да им осигурим дърва за огрев, защото се очаква един студен месец февруари. Говорили сме с три фирми, които веднага могат да доставят“, каза още инж. Кишев.

От своя страна кметът на община Симитли Апостол Апостолов заяви, че кметовете на кметства трябва да подходят много отговорно към изготвянето на списъците.

„Трябва да съдействаме и да работим в интерес на жителите на града и селата. До сега не сме имали проблеми, свързани със снабдяването на населението с дърва за огрев. И този път трябва да сме много внимателни и да си свършим работата. Виждаме какво се случва около увеличението на цените на тока и газта. Хората разчитат на вас, защото много от тях ще се върнат към отопление с твърдо гориво“, посочи той.

Инж. Кишев обърна внимание и на това, че от Държавно горско стопанство – Симитли са в готовност да оказват съдействие на кметовете на кметства и по отношение на горските пътища.

„Ако имате проблеми с горските пътища ни казвайте, за да ви помогнем. ЮЗДП разполага с техника, така че винаги сме на среща за всичко“, допълни той.

Извън темата, свързана с дървата за огрев, бе зададен въпрос от кметове на кметства за увеличаващата се популация от вълци и зачестилите набези в някои от селата. По този повод инж. Кишев обясни, че в момента е забранен груповият лов на вълци. Такъв е бил разрешен до 31 декември. Позволява се единствено издаването на разрешителни за индивидуален лов, уточни инж. Кишев.

Related posts

Наркопласьор от Петрич се е признал за виновен за незаконно държане на марихуана с цел разпространение

Гората.бг подарява 12 000 плодни и декоративни дръвчета на хората от област Благоевград

Дани Тренчева

Кметските кучета на Благоевград

admin

Таня Димитрова: Гонят ме от общинското жилище в Благоевград, а съм самотна майка с 13-г. син

admin

Започна мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград

Дани Тренчева

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2021г.

Дани Тренчева

Leave a Comment