02.02.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

В община Симитли започва изготвянето на списъци на желаещите да закупят дървесина от Държавното горско стопанство

В община Симитли започва изготвянето на списъците на желаещите да закупят дървесина от ЮЗДП ТП Държавно горско стопанство – Симитли. По този повод в сградата на общинска администрация бе проведена среща с участието на директора на горското стопанство инж. Благой Кишев, кмета на община Симитли Апостол Апостолов и кметове на кметства. На нея подробно бяха разяснени реда и условията, по които ще се изготвят въпросните списъци по населени места.

Задължително в списъците трябва да бъдат вписани трите имена, постоянен адрес на не повече от един член на домакинството, както и количеството дървесина, което има право да закупи, а то е до 10 куб. метра.

„Апелът ми към всички е да изготвите коректни списъци. Цената на дървата се стремим да запазим същата. Важно е да информираме населението, че дори в момента имаме готовност да им съдействаме и да им осигурим дърва за огрев, защото се очаква един студен месец февруари. Говорили сме с три фирми, които веднага могат да доставят“, каза още инж. Кишев.

От своя страна кметът на община Симитли Апостол Апостолов заяви, че кметовете на кметства трябва да подходят много отговорно към изготвянето на списъците.

„Трябва да съдействаме и да работим в интерес на жителите на града и селата. До сега не сме имали проблеми, свързани със снабдяването на населението с дърва за огрев. И този път трябва да сме много внимателни и да си свършим работата. Виждаме какво се случва около увеличението на цените на тока и газта. Хората разчитат на вас, защото много от тях ще се върнат към отопление с твърдо гориво“, посочи той.

Инж. Кишев обърна внимание и на това, че от Държавно горско стопанство – Симитли са в готовност да оказват съдействие на кметовете на кметства и по отношение на горските пътища.

„Ако имате проблеми с горските пътища ни казвайте, за да ви помогнем. ЮЗДП разполага с техника, така че винаги сме на среща за всичко“, допълни той.

Извън темата, свързана с дървата за огрев, бе зададен въпрос от кметове на кметства за увеличаващата се популация от вълци и зачестилите набези в някои от селата. По този повод инж. Кишев обясни, че в момента е забранен груповият лов на вълци. Такъв е бил разрешен до 31 декември. Позволява се единствено издаването на разрешителни за индивидуален лов, уточни инж. Кишев.

Related posts

„Септември“ (Симитли) подписа с двамата френски футболисти

Дани Тренчева

Старт на зимния сезон в Банско и Пампорово

Дани Тренчева

Зов за помощ, нека помогнем на една майка на 2 деца да живее!

admin

Народният представител Стефан Апостолов с призив към управляващата коалиция във връзка с нарастващите проблеми около цените на електроенергията

Дани Тренчева

Обраха хранителен магазин в Благоевград

Дани Тренчева

Приказка на площада в Благоевград

admin

Leave a Comment