03.12.2023
Свят

Външните министри на Русия и Украйна ще преговарят на турска територия

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще се срещне с колегите си от Украйна и Русия – Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, в Анталия на 10 март, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международния форум на дипломацията там, допълва БТА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС.

„Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес.

Related posts

МААЕ: Москва и Киев да се споразумеят за ядрената безопасност

Дани Тренчева

САЩ за България: Сериозна корупция, безнаказаност и полицейско насилие

Земетресение в Гърция

Дани Тренчева

Някои страни вече посрещнаха 2022 г.

Дани Тренчева

Над 100 хиляди души са избягали от домовете си в Украйна

Дани Тренчева

Българските доброволци в Турция са открили оцелели

admin

Leave a Comment