04.12.2022
Свят

Външните министри на Русия и Украйна ще преговарят на турска територия

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще се срещне с колегите си от Украйна и Русия – Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, в Анталия на 10 март, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международния форум на дипломацията там, допълва БТА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС.

„Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес.

Related posts

Германия налага ограничения за неваксинираните си граждани

Дани Тренчева

Реакцията на света след решението на Москва

Дани Тренчева

Вторични трусове край остров Крит

Дани Тренчева

Германия планира да прекрати повечето COVID ограничения

Дани Тренчева

( ВИДЕО) Бременна жена и бебето ѝ загинаха след бомбардирането на родилно в Мариупол

Дани Тренчева

Хиляди отменени полети заради Омикрон

Дани Тренчева

Leave a Comment