29.03.2024
Свят

Външните министри на Русия и Украйна ще преговарят на турска територия

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще се срещне с колегите си от Украйна и Русия – Дмитро Кулеба и Сергей Лавров, в Анталия на 10 март, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международния форум на дипломацията там, допълва БТА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС.

„Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес.

Related posts

Една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българка

admin

Какви са коментарите и очакванията след информацията, че камионът, взривен на Кримския мост, е преминал през България

admin

Русия: Чуждите държави искат да ни принудят да обявим изкуствен фалит

Дани Тренчева

Повече институции ще могат подават сигнали към Европейската прокуратура

Дани Тренчева

Италия въвежда суперзелен сертификат

Дани Тренчева

Украйна желае провеждането на преки преговори между Путин и Зеленски

Дани Тренчева

Leave a Comment