19.04.2024
Covid-19 България

„Възраждане” настоява за затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

ПП „Възраждане“ призовава правителството да затвори границите на България за пристигащи от страни, които са с повишена заболеваемост от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-вече тези, които са постигнали 85 % ваксинирано население, налага правителството да предприеме незабавни действия, за да опази живота и здравето на българските граждани и да предотврати разпространението на зараза на територията на Република България“, се посочва в съобщението.

От „Възраждане“ искат затварянето на границите на България за гражданите на страни, сред които Франция и Нидерландия. Настоява се още Министерството на здравеопазването да изготви протокол, който позволява на българските граждани, които са емигрирали в тези страни или пътуват по лични или професионални дела, да се завърнат в България.

Очевидна е връзката между огромния ръст на заболеваемостта и близо деветдесетпроцентовия дял на ваксинирано население в страни като Франция и Нидерландия, смятат още от партията.

„Възраждане“ категорично застава зад това, че опазването на здравето и живота на сънародниците ни, както тези в границите на страната ни, така и на българите зад граница, които желаят да се завърнат, за да се спасят, е първостепенна задача на всяко управление. Във връзка с това правителството на Кирил Петков, което към момента управлява страната, е необходимо да затвори границите на България, която по настояще е с ниски нива на ваксинация и ниски нива на заболеваемост. Както се вижда в страната ни броят на новите случай намалява с всеки изминал ден за разлика от страните с висока ваксинация, които са ежедневно превръщани в ковидни гета“, се посочва в съобщението.

Източник: БТА

Related posts

Пиян шофьор се удари в тир

admin

Полиция открила трупа на Ангел Христов посред нощ в катафалка до гробищата

admin

Днес отбелязваме Aнтоновден. Честит празник!

Дани Тренчева

Обраха 71-годишна пенсионерка, крила 50 000 лв. в кофа

Основните храни поскъпват с нови 7% до края на годината

Дани Тренчева

Акция на полицията в Пернишко

admin

Leave a Comment