29.06.2022
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Второкласнички от училището в село Долно Осеново закичиха с мартеници кмета Апостол Апостолов и служители на Община Симитли

Второкласничките от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново – Аксиния Чобанова, Емилия Каменова и Емануела Чобанова, закичиха с ръчно изработени мартеници кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и служителите на Общинска администрация.

Пременени с красиви народни носии, децата преминаха през всеки един кабинет, донасяйки празнично настроени на служителите, както и красиви червено – бели мартеници, изработени от тях и техните баби. Пръв, в своя кабинет, ги посрещна кмета Апостолов, който бе орисан от малките момичета за здраве и берекет. Във всяка стая, в която влизаха, децата наричаха със стихотворения за успешна и плодородна година.

С тях бяха учителите Елена Каменова и Васка Стоилова, която влезна в ролята на добрата Баба Марта. Децата и техните педагози също получиха мартеници и сладки лакомства, а пожеланията към тях бяха да са здрави и щастливи, румени, червени, весели, засмени!

На тръгване, малчуганите и техните учители, заедно със зам.-кмета на Община Симитли Евгения Георгиева, се снимаха пред красивия мартенски кът, който посреща жителите и гостите на града на площад „Септември“.

Related posts

Лавина затрупа частично скиор в Кюстендилско

Дани Тренчева

Американският университет въвежда зелен сертификат за обучение

Дани Тренчева

Оставиха в ареста мъжа, който прегази 17-годишно момиче край Гоце Делчев

Дани Тренчева

Огнеборци гасиха пожар в Разлог

Председателят на ОбС – Симитли и кметицата на Крупник орисаха „Бебе 2022“ на общината – Пламена

Дани Тренчева

Пиян шофьор без книжка катастрофира и нападна полицаи в Благоевградско

Дани Тренчева

Leave a Comment