24.04.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Второкласнички от училището в село Долно Осеново закичиха с мартеници кмета Апостол Апостолов и служители на Община Симитли

Второкласничките от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново – Аксиния Чобанова, Емилия Каменова и Емануела Чобанова, закичиха с ръчно изработени мартеници кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и служителите на Общинска администрация.

Пременени с красиви народни носии, децата преминаха през всеки един кабинет, донасяйки празнично настроени на служителите, както и красиви червено – бели мартеници, изработени от тях и техните баби. Пръв, в своя кабинет, ги посрещна кмета Апостолов, който бе орисан от малките момичета за здраве и берекет. Във всяка стая, в която влизаха, децата наричаха със стихотворения за успешна и плодородна година.

С тях бяха учителите Елена Каменова и Васка Стоилова, която влезна в ролята на добрата Баба Марта. Децата и техните педагози също получиха мартеници и сладки лакомства, а пожеланията към тях бяха да са здрави и щастливи, румени, червени, весели, засмени!

На тръгване, малчуганите и техните учители, заедно със зам.-кмета на Община Симитли Евгения Георгиева, се снимаха пред красивия мартенски кът, който посреща жителите и гостите на града на площад „Септември“.

Related posts

Кметът на община Благоевград определи местата за поставяне на агитационни материали

Дани Тренчева

Иван Шишков инспектира укрепването на свлачище при тунел „Железница“

admin

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Дани Тренчева

Децата от Детска градина „Радост“ със сръчни ръчички и очи, изпълнени с щастие, сътвориха чудесни коледни писма

Дани Тренчева

Повторно обсъждат общински дълг за близо 2 милиона лева в Сандански

admin

Пътищата в община Сандански са проходими при зимни условия

Дани Тренчева

Leave a Comment