03.10.2023
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Второкласнички от училището в село Долно Осеново закичиха с мартеници кмета Апостол Апостолов и служители на Община Симитли

Второкласничките от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново – Аксиния Чобанова, Емилия Каменова и Емануела Чобанова, закичиха с ръчно изработени мартеници кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и служителите на Общинска администрация.

Пременени с красиви народни носии, децата преминаха през всеки един кабинет, донасяйки празнично настроени на служителите, както и красиви червено – бели мартеници, изработени от тях и техните баби. Пръв, в своя кабинет, ги посрещна кмета Апостолов, който бе орисан от малките момичета за здраве и берекет. Във всяка стая, в която влизаха, децата наричаха със стихотворения за успешна и плодородна година.

С тях бяха учителите Елена Каменова и Васка Стоилова, която влезна в ролята на добрата Баба Марта. Децата и техните педагози също получиха мартеници и сладки лакомства, а пожеланията към тях бяха да са здрави и щастливи, румени, червени, весели, засмени!

На тръгване, малчуганите и техните учители, заедно със зам.-кмета на Община Симитли Евгения Георгиева, се снимаха пред красивия мартенски кът, който посреща жителите и гостите на града на площад „Септември“.

Related posts

С рецитал почетоха Васил Левски в ОбУ „Св. Паисий Хиледарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Кметът на община Симитли осинови второто куче „турист“. Кръсти го „Дара“

admin

Честваме Деня на народните будители

Дани Тренчева

Водоснабдяването на улица „Нова махала“ в Симитли ще бъде преустановено на 2 декември

Дани Тренчева

Маруся Филатова: В плана ни за интегрирано развитие ще бъде дефинира нова визия, стратегическите цели и приоритетите за развитието на община Симитли в периода 2021 – 2027 г.

Дани Тренчева

Центърът за настаняване от семеен тип в Полена организира благотворителен базар в помощ на семейството, чийто дом изгоря

Дани Тренчева

Leave a Comment