01.07.2022
България

Връзвани ли са деца за легла в сливенската болница

Невръстни бебета, приети в детското отделение на сливенската болница, са връзвани за леглата си. Това твърди майката на един от малките пациенти. Според нея децата били държани така дълго време. Освен това част от персонала не проявявал добро отношение към лекуващите се.

“Нормално е да ги връзват, за да ги предпазят, но това че ги връзват само за системи е лъжа. Те са вързани през целия им престой”, заяви Мария Георгиева, майка на едно от бебетата. “Цяла нощ това дете продължи да се дере и да се къса. Не съм спала от притеснения. Не само аз, а всички, които са тук и го чуват, защото ни е страх да не се случи нещо с детето”, допълни още майката.

“Възмутена съм от отношението. Естествено не слагам всички под общ знаменател. Повечето сестри си вършат работата, както и докторите, но има хора, които не са за тук”, обясни Мария.

В позиция от многопрофилната болница заявиха, че подобни публикации уронват престижа на болницата. 

„В лечебните заведения е практика да се прилага имобилизиране (връзване) на пациенти в детска възраст, когато те са на инфузионно лечение в болница. Причината е, че децата не могат да пазят системите си сами и по този начин се предотвратяват физически травми, свързани с непрекъсната смяна на абокати. Това се прави единствено и само в полза на децата, защото по този начин не могат да се наранят и не се налага непрекъснато да се търси венозен източник“, обясняват от болницата. 

Със заповед на директора по случая е назначена вътрешна проверка. 

Източник: NOVA

Related posts

Хаджигенов за „Досиетата Пандора”:Следващите имена ще бъдат свързани с ГЕРБ

Дани Тренчева

Започват засилени проверки на обектите, предлагащи риба за Никулден

Дани Тренчева

Отбелязваме Седмица на гората под мотото „Аз обичам гората”

admin

Бюджетната комисия прие на първо четене промени в три данъчни закона

Дани Тренчева

Каримански: Бюджетът влиза за обсъждане в НС в края на януари

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 18 януари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment