03.12.2023
България Политика

Виктория Василева от „Има такъв народ“ иска да се спре обсъждането на Петър Илиев

Зам.-председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Виктория Василева обяви, че ще има обновяване в редиците на партията. „Днес изтича крайният срок за номинациите на областните организации за народни представители, ще има със сигурност обновяване“, коментира тя в интервю за БНТ.

Тя не пожела да отговори на въпроса дали ще остане в листите преподавателят и адвокат Петър Илиев, за когото вчера етичната комисия към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ постанови, че има данни за плагиатство в книгата му „Компетенцията на Народното събрание“. „Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата „Петър Илиев“, защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев като юрист, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи“, заяви Василева.

Според нея е по-опасно да няма правителство, отколкото да го има с цената на тежки компромиси. „Страната е изправена пред тежки проблеми и трябва правителство, което да може да ги реши“, каза тя.

Василева отново повтори, че с ГЕРБ и ДПС разговор партията й не би могла да има. „Няма как да имаме допирни точки. Очевидно от наша страна има желание за диалог и извън тези две партии, ние сме открити. Компромисите, които ще бъдат необходими, ще бъдат направени. Продължаваме да настояваме, че е важна политиката“, заяви тя. „Ако зад нас стояха олигархични интереси, щеше да има правителство“, допълни Виктория Василева, попитана дали зад „Има такъв народ“ стои ДПС.

Тя добави, че са готови за разговор и с „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Намирам прилики и разлики между Петков и Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод.


Василева обясни, че за разлика от арт инсталацията на Кристо, където се знае каква е опакованата сграда, при новата формация засега се вижда само опаковката, а не съдържанието й . „Нека да видим техните приоритети, за да видим по кои можем да водим диалог“, добави тя.

Василева отново подчерта пълната подкрепа на „Има такъв народ“ към Румен Радев.

Related posts

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

admin

Поскъпването на природния газ от септември се очаква да бъде повече от 5,95%

admin

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

Дани Тренчева

5 023 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Още търсят Емил Боев в Перник

admin

Назначени са трима още заместник-министри

Дани Тренчева

Leave a Comment