28.05.2024
112 Свят

Верижна катастрофа с над 20 автомобила в Букурещ

Верижна катастрофа с участието на над 20 автомобила е станала тази сутрин в Букурещ. Поради материалните щети по част от автомобилите, собствениците им са били принудени да ги оставят на пътното платно съобщава телевизия Диджи 24. Верижната катастрофа е станала на мост, покрит с лед заради пръскачки за напояване, намиращи се около пътя, разказаха шофьори, участвали в инцидента. Колите са се пързаляли като шейни. Едва след верижната катастрофа служители на компания „Пътища и мостове“ разпръснаха сол по заледеното шосе, посочва телевизията.

„Катастрофа беше пълен хаос“, каза един от шофьорите и обясни, че е опитал да спре, но не това е било невъзможно. „Влязох в мантинелата, за да не вляза в хората отпред“, каза друг шофьор.

Някои от участниците в инцидента успяха да напуснат местопроизшествието с автомобилите си, но други имаха толкова много щети, че ги оставиха на пътя. Наложи се полицаи и пожарникари да ги избутват от мястото, за да освободят движението.
За щастие, при верижната катастрофа нямаше пострадали хора. Трафикът бе блокиран в продължение на три часа, посочва телевизионният канал.

Източник: БТА

Related posts

С кого е бил преди смъртта си Ангел Христов

admin

Прокурори ще проверят информация за Манолев и Божков по списъка на Петков

Над 100 хиляди души са избягали от домовете си в Украйна

Дани Тренчева

200 екипа с над 270 камери на „Пътна полиция“ на студентския празник

admin

Откраднаха четвърт милион лева от частен дом в Благоевград

Дани Тренчева

70-годишна жена е убита в Шуменско

admin

Leave a Comment