10.12.2023
112 Свят

Верижна катастрофа с над 20 автомобила в Букурещ

Верижна катастрофа с участието на над 20 автомобила е станала тази сутрин в Букурещ. Поради материалните щети по част от автомобилите, собствениците им са били принудени да ги оставят на пътното платно съобщава телевизия Диджи 24. Верижната катастрофа е станала на мост, покрит с лед заради пръскачки за напояване, намиращи се около пътя, разказаха шофьори, участвали в инцидента. Колите са се пързаляли като шейни. Едва след верижната катастрофа служители на компания „Пътища и мостове“ разпръснаха сол по заледеното шосе, посочва телевизията.

„Катастрофа беше пълен хаос“, каза един от шофьорите и обясни, че е опитал да спре, но не това е било невъзможно. „Влязох в мантинелата, за да не вляза в хората отпред“, каза друг шофьор.

Някои от участниците в инцидента успяха да напуснат местопроизшествието с автомобилите си, но други имаха толкова много щети, че ги оставиха на пътя. Наложи се полицаи и пожарникари да ги избутват от мястото, за да освободят движението.
За щастие, при верижната катастрофа нямаше пострадали хора. Трафикът бе блокиран в продължение на три часа, посочва телевизионният канал.

Източник: БТА

Related posts

Пожар във ферма в Якоруда

admin

Дрогиран шофьор се блъсна в автобус в Перник

admin

Десетки ранени при верижна катастрофа в Турция

Дани Тренчева

Италианците над 50 години само със супер зелен сертификат на работа

Дани Тренчева

Властите в Гърция удължиха с една седмица всички Covid ограничения

Дани Тренчева

Вижте имейла със заплахите за бомби към училищата

admin

Leave a Comment