19.08.2022
112 Свят

Верижна катастрофа с над 20 автомобила в Букурещ

Верижна катастрофа с участието на над 20 автомобила е станала тази сутрин в Букурещ. Поради материалните щети по част от автомобилите, собствениците им са били принудени да ги оставят на пътното платно съобщава телевизия Диджи 24. Верижната катастрофа е станала на мост, покрит с лед заради пръскачки за напояване, намиращи се около пътя, разказаха шофьори, участвали в инцидента. Колите са се пързаляли като шейни. Едва след верижната катастрофа служители на компания „Пътища и мостове“ разпръснаха сол по заледеното шосе, посочва телевизията.

„Катастрофа беше пълен хаос“, каза един от шофьорите и обясни, че е опитал да спре, но не това е било невъзможно. „Влязох в мантинелата, за да не вляза в хората отпред“, каза друг шофьор.

Някои от участниците в инцидента успяха да напуснат местопроизшествието с автомобилите си, но други имаха толкова много щети, че ги оставиха на пътя. Наложи се полицаи и пожарникари да ги избутват от мястото, за да освободят движението.
За щастие, при верижната катастрофа нямаше пострадали хора. Трафикът бе блокиран в продължение на три часа, посочва телевизионният канал.

Източник: БТА

Related posts

Хакери сринаха защитата на девет организации

Дани Тренчева

Национален протест на собственици на заведения в Гърция

Дани Тренчева

21 февруари – ден на майчиния език

Дани Тренчева

От днес отпадат маските и зелените сертификати в Англия

Дани Тренчева

Кола пламна на оживена улица в Благоевград

Дани Тренчева

ЕС поръчва над 180 млн. дози ваксина, адаптирана за Омикрон

Дани Тренчева

Leave a Comment