23.07.2024
Covid-19 Свят

Великобритания премахва част от антиCOVID мерките

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от къщи. Това съобщи премиерът Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините на британския парламент. По думите му стана ясно, че е много вероятно в страната да не бъде продължен режима на самоизолация заради COVID-19 след 25 март.

„От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат“, заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите да изпращат служителите си в работа от разстояние.

„Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън.

Източник: БГНЕС

Related posts

МВнР с позиция относно злонамерени антибългарски коментари от страна на политици и общественици в Република Северна Македония

admin

СЗО препоръчва премахване на ограниченията за пътуване

Дани Тренчева

Кьовеши сигнализира в Брюксел за неясноти около мандата на европрокурорите

В Белгия от днес отпада изискването за зелени сертификати и маски

Дани Тренчева

Великобритания с готовност да отпусне на Украйна до 500 млн. долара

Дани Тренчева

Почина Михаил Горбачов – човекът, който промени историята

admin

Leave a Comment