16.08.2022
Свят

България изпрати Плана за възстановяване и устойчивост

Планът за възстановяване и устойчивост на България вече е изпратен в дигитален формат към европейските институции. На символична церемония вицепремиерът Атанас Пеканов връчи Плана на представителя на ЕК в България Цветан Кюланов, предава NOVA.

„Днес е изключително важен ден за страната ни. Актуалната и финализирана версия на Плана за възстановяване и устойчивост беше изпратена към европейските институции и е получена от тях”, обясни Пеканов.

По думите му Планът представлява уникална програма за дългосрочното развитие на страната.  Съдържа 59 инвестиционни проекта и 46 реформи. „Ще помогне на България да стане по-устойчива. Това е важен отговор както на икономическата криза, така и на предизвикателствата на 21 век”, добави вицепремиерът.

Пеканов уточни, че в рамките на служебния кабинет са сметнали за нужно да подобрят и надградят и да направят Плана по-амбициозен. „Да, имаше забавяне, но аз смятам, че то си струваше, именно за да отговорим на редица от проблемите, които с годините са се събирали”, посочи той.

И добави: „Смятам, че успяхме в последните седмици и месеци да защитим добре тези средства. Особено с оглед на доста тежката, безпрецедентна политическа ситуация. Отчасти тежкото наследство в някои сектори, за които трябваше да направим сериозни крачки напред”, каза вицепремиерът.

Related posts

Междусистемната връзка Гърция-България започва тестови доставки на газ

Косово забрани копаенето на криптовалута заради енергийната криза

Дани Тренчева

Украйна временно забрани износа на газ от своята територия

Дани Тренчева

Европейският съд реши да се признават децата от еднополови съюзи

Дани Тренчева

Precinct Data Shows Rich, White Neighborhoods Flipping Democratic in 2016. Will It Last?

admin

ЕС разговаря с няколко държави за доставки на газ

Дани Тренчева

Leave a Comment