24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

БСП съветничката Г. Янчева оглави Инспекцията по труда в Благоевград

Общинската съветничка от БСП в Благоевград Гергана Бечванова-Янчева спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда в Благоевград, информира в. „Струма“. Тя получи окончателен резултат от 40,15 т. на теста и интервюто, което означава, че съветничката се е справила много добре, и като единствен кандидат, подал документи за шефския стол, бе класирана на първо място.

Припомняме, че писмената разработка бе по тематика, свързана с ръководството, организацията, структурата и контрол на дейностите, извършвани от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и от дирекция „Инспекция по труда” със седалище Благоевград, както и познаване на Закона за държавния служител, Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд, за насърчаване на заетостта, за трудовата миграция, национални програми, стратегии и всякакви други нормативни актове. Водещи критерии за преценка на писмените разработки бяха пълнота на изложението, професионален изказ и концептуалност при определяне приоритетите в работата.

Размерът на основната месечна заплата, определена за длъжността шеф на Инспекцията по труда, е от 2000 до 2300 лева. При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на Янчева обаче ще се отчетат високото ниво на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, квалификацията и професионалният й опит.

Очаква се до няколко дни съветничката да получи назначението и да влезе в кабинета на отстранената миналия месец Славянка Симитчийска, защото за заемане на държавен пост се попълват десетина декларации – например за конфликт на интереси, уведомления и др. документи.

Всъщност точно по отношение конфликта на интереси Г. Янчева още не е изчистила спора си с КПКОНПИ, която точно преди 1 г. установи такъв конфликт при нея и колегата й в ОбС Красимир Роячки заради гласуване като общински съветници, с което облагодетелствали свои роднини. През декември 2021 г. Янчева, която е адвокат, спечели делото срещу Антикорупционната комисия в Административен съд – Благоевград, но на 30 май тази година казусът влиза във ВАС, откъдето се очаква окончателно съдебно решение.

Related posts

Старшата възраст на „Септември“ (Симитли) с убедителна победа на „Марек“ (Дупница)

Дани Тренчева

В Симитли бе създаден специален кът, посветен на 24 май

Камион спука гума, разпиля трупи по Е-79

Дани Тренчева

Пожар е горял в къща в отдалечена махала на село Полена, общ. Симитли, няма пострадали

Дани Тренчева

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Нехуманно отношение към куче от страна на служител на Общинския приют в Благоевград

admin

Leave a Comment