30.11.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

БСП съветничката Г. Янчева оглави Инспекцията по труда в Благоевград

Общинската съветничка от БСП в Благоевград Гергана Бечванова-Янчева спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда в Благоевград, информира в. „Струма“. Тя получи окончателен резултат от 40,15 т. на теста и интервюто, което означава, че съветничката се е справила много добре, и като единствен кандидат, подал документи за шефския стол, бе класирана на първо място.

Припомняме, че писмената разработка бе по тематика, свързана с ръководството, организацията, структурата и контрол на дейностите, извършвани от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и от дирекция „Инспекция по труда” със седалище Благоевград, както и познаване на Закона за държавния служител, Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд, за насърчаване на заетостта, за трудовата миграция, национални програми, стратегии и всякакви други нормативни актове. Водещи критерии за преценка на писмените разработки бяха пълнота на изложението, професионален изказ и концептуалност при определяне приоритетите в работата.

Размерът на основната месечна заплата, определена за длъжността шеф на Инспекцията по труда, е от 2000 до 2300 лева. При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на Янчева обаче ще се отчетат високото ниво на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, квалификацията и професионалният й опит.

Очаква се до няколко дни съветничката да получи назначението и да влезе в кабинета на отстранената миналия месец Славянка Симитчийска, защото за заемане на държавен пост се попълват десетина декларации – например за конфликт на интереси, уведомления и др. документи.

Всъщност точно по отношение конфликта на интереси Г. Янчева още не е изчистила спора си с КПКОНПИ, която точно преди 1 г. установи такъв конфликт при нея и колегата й в ОбС Красимир Роячки заради гласуване като общински съветници, с което облагодетелствали свои роднини. През декември 2021 г. Янчева, която е адвокат, спечели делото срещу Антикорупционната комисия в Административен съд – Благоевград, но на 30 май тази година казусът влиза във ВАС, откъдето се очаква окончателно съдебно решение.

Related posts

С решение на Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев е определен за вр.и.д. управител на СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов награди осем деца от община Симитли, участвали в конкурса „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

Над 30 вторични труса след земетресението в Гърция

Дани Тренчева

Болницата в Благоевград с три пъти по-високи сметки за ток и газ

Дани Тренчева

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

Община Симитли организира безплатен превоз за Похода на свободата до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Leave a Comment