13.07.2024
Политика

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

„Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за действия по неотложност. Тя не е каквото му хрумне на МВР. Цялата акция както е направена е поредица от полузаконни или напълно незаконни действия. Те ще компрометират досъдбното производство. Арестът на Борисов е незаконен, както и този на Горанов“. Това заяви юристът д-р Борислав Цеков за „Твоят ден“.

По думите му има открита демонстрация на политически подбуди. „За да има неотложност трябва действията да са единствения възможен начин за запазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, защото са били част от Министерски съвет. Некомпетентен орган провежда разследване“, обясни той. И попита защо след като Рашков е казал, че няма доказателства, защо Борисов е арестуван.

„Божков може да бъде разпитан като обвиняем след като обвинението бъде потвърдено със съдействието на отсрещната държава, в която се намира, а тя да гарантира самоличността му. Като свидетел процедурата е същата“, подчерта Цеков.

Related posts

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

Президентът на Румъния е на официално посещение в България

admin

Управляващите се разбраха за дълговете към пътните фирми

ГЕРБ: Искаме предсрочни избори

Дани Тренчева

The Trump Administration Just Did Something Unambiguously Good For Obamacare

admin

Христо Иванов за българския вариант на закона „Магнитски“

admin

Leave a Comment