30.11.2022
Политика

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

„Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за действия по неотложност. Тя не е каквото му хрумне на МВР. Цялата акция както е направена е поредица от полузаконни или напълно незаконни действия. Те ще компрометират досъдбното производство. Арестът на Борисов е незаконен, както и този на Горанов“. Това заяви юристът д-р Борислав Цеков за „Твоят ден“.

По думите му има открита демонстрация на политически подбуди. „За да има неотложност трябва действията да са единствения възможен начин за запазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, защото са били част от Министерски съвет. Некомпетентен орган провежда разследване“, обясни той. И попита защо след като Рашков е казал, че няма доказателства, защо Борисов е арестуван.

„Божков може да бъде разпитан като обвиняем след като обвинението бъде потвърдено със съдействието на отсрещната държава, в която се намира, а тя да гарантира самоличността му. Като свидетел процедурата е същата“, подчерта Цеков.

Related posts

Нинова: До края на деня очаквам окончателното коалиционно споразумение

Дани Тренчева

Депутатите удължиха работното си време, за да решат как ще работят

Дани Тренчева

Василев и Ананиев в спор за парите на съдебната власт

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: Не може да има стабилно мнозинство в 47- ото Народно събрание.

admin

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати

admin

Спецпрокуратурата разследва вицепремиера Асен Василев

admin

Leave a Comment