17.04.2024
България

Бориславова: Човек от списъка на Петков организира протести

По време на заседанието на Министерския съвет днес е обсъден протестът на служителите в МВР, който се очаква да се проведе тази събота.

„Министър-председателят ще проведе среща днес с представители на потенциално протестиращите групи. Но министър Рашков ни информира, че тече организация из цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в тези протести. Част от тези лица са купувачи на гласове”, заяви Бориславова.

„Поне едно от лицата, които са в списъка от 19 души, предоставен от премиера на прокуратурата, са в организацията на тези протести”, заяви Бориславова.

Други две точки, които са били обсъдени, са били свързани със стъпки за запълване на дефицитите на Българската армия и нейното финансиране. Разходите за това са заложени в Бюджет 2022 за модернизация на Армията и обезпечаване на нейната ефективност, увери Бориславова.

Шефът на кабинета „Петков“ обясни, че предстои да се направят изменения в Наказателния кодекс, за да отговори България на критиките от Европа по отношение на наказанията за киберпрестъпления, както и такива, свързани с детската сексуална онлайн експлоатация и интелектуалната собственост.

По темата за АЕЦ „Белене“, тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър – „Белене“ или „Козлодуй“. 

Източник: NOVA

Related posts

Над 20 000 безработни от началото на годината

Дани Тренчева

Борисов: Правителство може да има само с мандат на ГЕРБ-СДС

admin

АПИ с важна информация за шофьорите

admin

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

Дани Тренчева

„СЕГА“: Кой сте вие, господин Рашидов?

admin

На 10 март ВСС ще гледа искането за предсрочно прекратяване мандата на Гешев

Дани Тренчева

Leave a Comment