07.06.2023
България

Бориславова: Човек от списъка на Петков организира протести

По време на заседанието на Министерския съвет днес е обсъден протестът на служителите в МВР, който се очаква да се проведе тази събота.

„Министър-председателят ще проведе среща днес с представители на потенциално протестиращите групи. Но министър Рашков ни информира, че тече организация из цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в тези протести. Част от тези лица са купувачи на гласове”, заяви Бориславова.

„Поне едно от лицата, които са в списъка от 19 души, предоставен от премиера на прокуратурата, са в организацията на тези протести”, заяви Бориславова.

Други две точки, които са били обсъдени, са били свързани със стъпки за запълване на дефицитите на Българската армия и нейното финансиране. Разходите за това са заложени в Бюджет 2022 за модернизация на Армията и обезпечаване на нейната ефективност, увери Бориславова.

Шефът на кабинета „Петков“ обясни, че предстои да се направят изменения в Наказателния кодекс, за да отговори България на критиките от Европа по отношение на наказанията за киберпрестъпления, както и такива, свързани с детската сексуална онлайн експлоатация и интелектуалната собственост.

По темата за АЕЦ „Белене“, тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър – „Белене“ или „Козлодуй“. 

Източник: NOVA

Related posts

Започна контролирано изпускане на язовир „Студена“

Отлагат обработването на пътна настилка в участъка на изгорелия автобус на „Струма“

Дани Тренчева

Нови правила за работата на депутатите

Дани Тренчева

МВнР: На Лавров е забранено да влиза в ЕС и го спряхме

Ето верните отговори на матурата по БЕЛ

Спортните федерации у нас ще се финансират по нова концепция

Дани Тренчева

Leave a Comment