28.11.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградските ресторантьори блокират днес Е-79 при кръговото кръстовище под Полигона

Благоевградските ресторантьори се готвят днес за протест срещу ограничението на работното време на заведенията от 7 до 22 ч., разпоредено вчера от здравния министър Ст. Кацаров. В 14,30 ч. следобед те се събират на Полигона, за да блокират в 15 ч. движението на кръговото кръстовище на главен път Е-79 при отбивката към магистрала „Струма“.

Собствениците на заведения заплашиха с ефективни протести още преди няколко дни в очакване на затягане на мерките с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19, а вчера входираха в общината искането си за демонстрация.

„Не може поредно правителство да се подиграва със съдбите на стотици хиляди хора! Как не се намери един министър на здравеопазването, един премиер, който да мисли трезво и първо да се определят мерките за компенсации, а след това да се премине към рестрикции“, обобщи причината за гнева на хората в ресторантьорския бизнес Радослав Митрев, собственик на няколко заведения в Благоевград, и допълни:

„В България нещата се случват по обратния ред. Предприемат се неадекватни мерки, които унищожават бизнеса, без да се мисли за сключените договори, поетите ангажименти и банковите кредити, които трябва да се погасяват“…

Related posts

Дядо Коледа бе посрещнат празнично във филиал Полето на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Областен информационен център – Благоевград с открита приемна в Симитли

Дани Тренчева

Възпитаници на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли с отлично представяне в първия кръг на Националното състезание „Многознайко“

Дани Тренчева

Детско юношеската школа на Пирин – Благоевград: Съмнения, надежди, лъжи и перспективи за децата

admin

Новоизбраният кмет на село Церово – Иван Саков положи клетва пред Общински съвет Благоевград

Дани Тренчева

Децата от Детска градина „Радост“ със сръчни ръчички и очи, изпълнени с щастие, сътвориха чудесни коледни писма

Дани Тренчева

Leave a Comment