25.09.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградските ресторантьори блокират днес Е-79 при кръговото кръстовище под Полигона

Благоевградските ресторантьори се готвят днес за протест срещу ограничението на работното време на заведенията от 7 до 22 ч., разпоредено вчера от здравния министър Ст. Кацаров. В 14,30 ч. следобед те се събират на Полигона, за да блокират в 15 ч. движението на кръговото кръстовище на главен път Е-79 при отбивката към магистрала „Струма“.

Собствениците на заведения заплашиха с ефективни протести още преди няколко дни в очакване на затягане на мерките с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19, а вчера входираха в общината искането си за демонстрация.

„Не може поредно правителство да се подиграва със съдбите на стотици хиляди хора! Как не се намери един министър на здравеопазването, един премиер, който да мисли трезво и първо да се определят мерките за компенсации, а след това да се премине към рестрикции“, обобщи причината за гнева на хората в ресторантьорския бизнес Радослав Митрев, собственик на няколко заведения в Благоевград, и допълни:

„В България нещата се случват по обратния ред. Предприемат се неадекватни мерки, които унищожават бизнеса, без да се мисли за сключените договори, поетите ангажименти и банковите кредити, които трябва да се погасяват“…

Related posts

Двама задържани за купуване на гласове в Петрич

admin

Поликлиниката в Банско с нова визия

admin

ОИК – Разлог прекрати мандата на общинския съветник от БСП Ал. Крайнов без право на обжалване

Доброволци зарадваха възрастни хора от Банско преди Великден

admin

Община Сандански започна прием на заявления за Културен календар 2022

Дани Тренчева

Шестокласници и седмокласници от училището в Крупник с интересна патриотична инициатива

Дани Тренчева

Leave a Comment