29.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградските ресторантьори блокират днес Е-79 при кръговото кръстовище под Полигона

Благоевградските ресторантьори се готвят днес за протест срещу ограничението на работното време на заведенията от 7 до 22 ч., разпоредено вчера от здравния министър Ст. Кацаров. В 14,30 ч. следобед те се събират на Полигона, за да блокират в 15 ч. движението на кръговото кръстовище на главен път Е-79 при отбивката към магистрала „Струма“.

Собствениците на заведения заплашиха с ефективни протести още преди няколко дни в очакване на затягане на мерките с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19, а вчера входираха в общината искането си за демонстрация.

„Не може поредно правителство да се подиграва със съдбите на стотици хиляди хора! Как не се намери един министър на здравеопазването, един премиер, който да мисли трезво и първо да се определят мерките за компенсации, а след това да се премине към рестрикции“, обобщи причината за гнева на хората в ресторантьорския бизнес Радослав Митрев, собственик на няколко заведения в Благоевград, и допълни:

„В България нещата се случват по обратния ред. Предприемат се неадекватни мерки, които унищожават бизнеса, без да се мисли за сключените договори, поетите ангажименти и банковите кредити, които трябва да се погасяват“…

Related posts

Емблематичен хотел в Благоевград обявен за публична продан

admin

Внучка преби и ограби 103-годишната си баба

admin

Шефът на МБАЛ в Г. Делчев д-р П. Филибев предложи за председател на новата ТЕЛК скандалната д-р Е. Дюлгерова, която от месец колегата му в Благоевград се опитва да уволни

admin

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

Отбелязаха Националния празник на България в Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

Дисбаланс в цените на имотите в Благоевград. Ето къде и какви са цените

admin

Leave a Comment