13.08.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Бизнес, НПО-та, културни институции и администрация обединиха сили за изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО)

Община Симитли проведе дискусия във връзка с изготвянето на последваща оценка на Общинския план за развитие на общината за периода 2014 – 2020 и във връзка с подготовката и изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО) за периода 2021 – 2027 г.

Срещите се проведоха под формата на дискусии в работни групи с участието на представители на местния бизнес като участие взеха над 15 фирми, както и с участието на представители на гражданското общество в лицето на представители на неправителствения сектор, читалища, образователните институции и заинтересовани граждани от община Симитли.

Целта на дискусията бе да бъде проучено мнението и оценката на гражданското общество и бизнес организациите по отношение на идентифициране на основните проблеми при изпълнението на настоящия Общински план за развитие и актуализиране на бъдещите стратегически приоритети за развитие на общината, които ще залегнат в Плана за интегрирано развитие на община Симитли.

Във връзка с извършване на анализ на икономическото, социално и екологично състояние на общината, както и определяне на цели, приоритети и идентифициране на проектни идеи, които са приоритетни както за община Симитли, така и за развитие на интегрирани идеи в сътрудничество с други общини, общината представя на вниманието на всички заинтересовани лица кратка анкета.

Всеки, който желае, може да попълни анкетата в срок до 15.01.2022 г. чрез следния линк:

https://forms.gle/uSeJwVjRuFhsyJKn9 (онлайн), както и на място (хартиен носител), в деловодството на Общинска администрация, където може да получи бланки по образец – анкетна карта за представители на бизнеса и анкетна карта за гражданското общество.

Related posts

Оранжев код за обилни валежи и опасност от наводнения по поречията на реки в Югозападна България

Дани Тренчева

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира

Дани Тренчева

Учениците от 5 клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ пожелаха весели празници на всички чрез инициативата „Направи това“

Дани Тренчева

ЗАПОЧНА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ОБХОДНОТО ТРАСЕ НА БАНСКО

admin

30 години специалност „Психология“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Поздравителен адрес от кмета на Симитли, Апостол Апостолов по повод 24-ти май

Leave a Comment