06.10.2022
България

Без движение по АМ „Струма“, докато не приключат огледите на мястото на катастрофата

Докато не приключат огледите на мястото на тежката катастрофа край Боснек, при която загинаха 45 граждани на Северна Македония, движението по магистрала „Струма” в посока Благоевград няма да бъде възстановено.

И в момента трафикът се пренасочва през Перник и Радомир. Платното за Благоевград ще бъде отворено едва когато огледите на място приключат и пътят бъде почистен, каза заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Иван Зеленков:

„Когато ние се убедим, че всичко това е готово и пътят е в състояние, в което може вече да се ползва безопасно, полицията ще освободи постовете си на самия участък, който в момента сме затворили“.

Снощи опожареният автобус е вдигнат от платното и откаран в Перник:

„На този автобус Националното следствие ще прави допълнителен оглед. Намира се на база на „Автомагистрали“, където ще се пази, и оттам нататък ще се извършват действия отново по отношение на него. Тепърва трябва да се назначават експертизи автотехнически по негови детайли и така нататък“, посочи комисар Зеленков.

Базата, в която е автобусът, е в двора на бившето поделение на „Строителни войски“.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Епидемиолозите прогнозират тежък грипен сезон у нас

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 13 януари 2022

Дани Тренчева

Правосъдният министър иска дисциплинарно производство срещу Гешев

Дани Тренчева

ГЕРБ-СДС няма да реализират проучвателния мандат за правителство

admin

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

16 милиона лева от бюджета са дадени за украинските бежанци у нас

admin

Leave a Comment