28.03.2024
Темида

Антикорупционната комисия възбрани имот на Васил Божков във Франция

Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция. Това стана след решение и на Софийския градски съд, каза за БТА заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

Това е първият случай на възбранен имот на българин в чужбина. Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв., каза още Славчев.

По думите му процедурата е протекла паралелно у нас и в Република Франция, като съгласно френското законодателство е проведено специално производства, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани.

В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, за вземат необходимите мерки, обясни още Антон Славчев.

Related posts

14 години затвор за майката, убила малолетната си дъщеря в Лазарово

admin

Прокуратурата иска постоянен арест на учителят-педофил

admin

34-годишен, шофирал след употреба на три вида наркотици, отива на съд

admin

Съдът отказа да разглежда жалбата на „Боец“ за отстраняването на главния прокурор

Окончателно: Задържането на Севделина Арнаудова е незаконно

admin

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

admin

Leave a Comment