13.04.2024
България Политика

Андрей Гюров: трусът в коалицията може да е оздравяващ момент за управлението

В „Продължаваме промяната“ не са разговаряли за втори вариант на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. От най-голямата партия в управляващата коалиция вярват, че в парламента има достатъчно депутати, които „не са стока, не са купувани и имат чест и достойнство“. Това коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и на достойнството на българските депутати“, отбеляза той и допълни, че трусът в управляващата коалиция покрай изтеглянето на „Има такъв народ“ можел да е дори оздравяващ момент за това управление.

„Ние досега имахме 134 депутати мнозинство, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект, на която не можеше да се разчита нито по идеологически, нито по приоритетни заявки. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и на мнозинството, което подкрепя това управление, с хора с чиста съвест и които носят отговорност пред гражданите, които са ги избрали, а не пред своите партийни лидери – това може да направи много по-силна подкрепата за правителството не само за това да остане на власт, а и за необходимите реформи“, смята Гюров.

Ако вотът на недоверие към правителството успее, в „Продължаваме промяната“ обсъждат сформирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети, като хоризонтът на това управление по думите на Гюров са местните избори.

Related posts

В сила са нови ограничителни мерки, свързани с разпространението на COVID – 19

Дани Тренчева

Прогноза за времето 14 януари 2022

Дани Тренчева

Мъж изтеглил 10 000 лв. от чужда банкова карта отива на съд

admin

Черна статистика

admin

Кандидатът за нов премиер на РСМ кани в Скопие Кирил Петков, след като заеме поста

Дани Тренчева

Мъжът, обвинен за убийството на жена в Разград, остава в ареста

Дани Тренчева

Leave a Comment