16.08.2022
Covid-19 България

Андрей Гюров: Изискването за зелен сертификат в НС не е точка от дневния ред

Достъпът до НС остава без зелен сертификат, предаде БГНЕС. Нямаме точка в дневния реда за седмицата, която да засяга подобна мярка, съобщи председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров. Според него първият Председателски съвет е минал в много диалогичен тон.

По думите му позицията за зеления сертификат ще бъде изчиствана допълнително. Гюров добави,че това не е решение, което да бъде взето на първото заседание на председателския съвет. Той все пак уточни, че ПГ на „Продължаваме Промяната“ призовават хората да се ваксинират и са да се уеаднаквят правилата в държавата, а депутатите трябва да дадвт пример.

Гюров добави и, че предложението за изслушване на служебния министър на културата на извънредно заседание на парламента по повод скандала с вестник „Труд“ е отхвърлено. „Приехме да включим точката в редовното заседание за сряда“, заяви председателят на ПГ на ПП.

Относно продължаващите преговори за подписване на коалиционно споразумение Гюров коментира: „Очакваме в най-скоро време да имаме окончателно коалиционно споразумение. Имаме съгласие по над 90% от точките. До края на деня ще има прогрес“, допълни той.

Related posts

Денков обясни как се оказа, че 88% от четвъртоколасниците „не знаят“ какво е пожарникар

Сигнали за нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор

Дани Тренчева

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца

Дани Тренчева

Президентът очаква конкретни стъпки по многобройните обещания на РС Македония

admin

Обмислят въвеждането на сертификат за повторно преболедували

Дани Тренчева

Италия въвежда суперзелен сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment