21.01.2022
Covid-19 България

Андрей Гюров: Изискването за зелен сертификат в НС не е точка от дневния ред

Достъпът до НС остава без зелен сертификат, предаде БГНЕС. Нямаме точка в дневния реда за седмицата, която да засяга подобна мярка, съобщи председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров. Според него първият Председателски съвет е минал в много диалогичен тон.

По думите му позицията за зеления сертификат ще бъде изчиствана допълнително. Гюров добави,че това не е решение, което да бъде взето на първото заседание на председателския съвет. Той все пак уточни, че ПГ на „Продължаваме Промяната“ призовават хората да се ваксинират и са да се уеаднаквят правилата в държавата, а депутатите трябва да дадвт пример.

Гюров добави и, че предложението за изслушване на служебния министър на културата на извънредно заседание на парламента по повод скандала с вестник „Труд“ е отхвърлено. „Приехме да включим точката в редовното заседание за сряда“, заяви председателят на ПГ на ПП.

Относно продължаващите преговори за подписване на коалиционно споразумение Гюров коментира: „Очакваме в най-скоро време да имаме окончателно коалиционно споразумение. Имаме съгласие по над 90% от точките. До края на деня ще има прогрес“, допълни той.

Related posts

Прогноза за времето 17 януари 2022

Дани Тренчева

Кацаров: Ситуацията е критична, ограничете контактите си в следващите седмици

Дани Тренчева

ИАЛ: При нежелана реакция след ваксина, съобщете

Дани Тренчева

До края на другата седмица телата на жертвите ще бъдат освободени

Дани Тренчева

Отпускат средства за закупуване на лекарство за COVID-19

Дани Тренчева

Протест на спeциалисти по медицински грижи пред Здравното министерство

Дани Тренчева

Leave a Comment