09.02.2023
България Политика

Ангел Джамбазки: Служебният кабинет е впечатляващ

Като „впечатляващ“ определи състава на служебния кабинет евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти в Пловдив. Няма хора с тежки биографии на корупция, четейки ги, виждаш, че са от съответните ресори, коментира той. По думите му е очевидно, че президентът е мислил доста по темата и „никой нищо не може да му каже за подготовката на това правителство“. Те имат да решават много тежки въпроси с оглед на зимата, която предстои, каза евродепутатът и допълни, че заради „безумната Зелена сделка“ цената на всички енергоносители ще бъде драстично висока и това няма да се хареса на никого.

Съпредседателят на ВМРО коментира и предстоящите избори, като ги определи като „безсмислени и излишни“. Той посочи, че партията ще се яви самостоятелно на тях, но в хода на подготовката им  биха потърсили разговори и подали ръка на политически организации, които споделят сходни на техните идеи. По думите му видимо има нужда от обединение на хората, които определят себе си като българофили, с национално мислене. Според Джамбазки след изборите на 2 октомври съставът на Народното събрание ще е почти същият. В тази ситуация, в която основният въпрос ще бъде свързан с доходите на българските граждани, ще бъдем свидетели на натиск за сформиране на някакво управление и ако то, както и сегашното, директно служи на чужди посолства, това би било тежко за българската нация, допълни съпредседателят на ВМРО.

Джамбазки коментира и темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. „Ние искаме да се извинят за геноцида върху своите граждани с българско самосъзнание, да им възстановят имотите, да покажат къде са масовите гробове и ако продължават да упорстват и да не искат да го направят, няма да влязат в Европейския съюз“, каза евродепутатът. По думите му трябва всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет много стриктно да следва протокола.

Ангел Джамбазки участва в Пловдив в общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в него. В церемонията взеха участие представително военно формирование от Съвместното командване на специалните сили и комитет „Родолюбие“. Венци и цветя пред паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България, положиха представители на местната власт, политически партии, организации и граждани.

Related posts

Дневен хороскоп за 23 декември 2021

Дани Тренчева

България е в тъмночервената зона по заболеваемост, само 3 области не са

Дани Тренчева

Обявиха бедствено положение в Трявна

admin

С единодушие депутатите създадоха временна комисия за меморандума с Gemcorp

admin

Акад. Петрунов: На здравната система няма да ѝ е лесно с Омикрон

Дани Тренчева

Петков: Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива

Дани Тренчева

Leave a Comment