05.02.2023
България

Алибегов: Другата седмица ще решим кога започваме национални стачни действия

„Имаме обещана енергийна помощ от 129 лв. на мегаватчас, която е крайно недостатъчна. Другата седмица ще решим кога ще започнем национални стачни действия“. Това заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов в ефира на „Твоят ден“ и показа сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лв. В предходни месеци сумата възлизала на 8000 лв.

Алибегов каза, че ресторантьорите са в стачна готовност, откакто в Смолянска област бяха затворени баровете и нощните клубове. Според него, заради високата заболеваемост, тежестта отново пада върху техния сектор. Алибегов упрекна управляващите, че вземат решения, без да се допитат до засегнатите браншове.

По думите му спадът в оборота на бизнеса е 40%. „Мерките са същите, но малко променени. Например това, че само в случай на локдаун бизнесът получава 20% от оборота на 2021 година, но не повече от 100 000 лева. Защо, ако моят оборот е по-висок и плащам данъци, да не получа компенсация? Първите три месеца от тази година ние не сме работили. Мерките не са направени както трябва, не са обсъдени от бизнеса. Спазвахме правилата, но при въвеждането на зеления сертификат, хората се разочароваха“, обясни Алибегов. Мнението му е, че зеленият сертификат трябваше да бъде разширен и да важи за всички.

Related posts

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на шестима от група за лихварство

Дани Тренчева

Полицията установи 38 пияни и 12 дрогирани шофьори за ден

admin

Кои антигенни тестове могат да се прилагат в училище

Дани Тренчева

Гарантирането на въздушния суверенитет на България беше обсъдено на работна среща в президентската институция

18 са новозаразените с коронавирус в Благоевград

Антоанета Цонева: Ходът на събитията зависи от силата на гражданската енергия

Петър Петров

Leave a Comment