08.12.2023
Икономика Свят

Акциите падат и петролът поевтинява

Акциите падат и петролът поевтинява. Това е незабавният ефект от новата мутация на коронавируса. Най-рязко се обезцениха дяловете на авиокомпаниите и други свързани с пътуване и туризъм сектори.

Вчера цената на петрола спадна с 10 долара на барел. Европейският съюз, САЩ и още редица страни забраниха пътуването от държавите в южната част на Африка. Въпреки това епидемиолози казват, че тези ограничения вероятно са закъснели. Белгия вече доказа първия случай в Европа. От Нидерландия казват, че на полети от ЮАР са засекли болни от коронавирус.

Световната здравна организация кръсти мутацията Омикрон на 15-та буква от гръцката азбука. Притесненията са, че ваксините може да се окажат неефективни срещу този вариант. Производителите Pfizer-Moderna обявиха, че вече изучават мутацията.

„Реших, че трябва да сме предпазливи. Няма да се пътува от и до САЩ от ЮАР и още 6 държави в южната част на Африка. Изключение са американски граждани, които успеят да се прибират у дома. Не знаем много за новия вариант, освен притеснението, че се разпространява лесно и бързо. Прекарах половин час тази сутрин с COVID екипа ми и това решихме засега”, заяви американският пезидент Джо Байдън.

Източник: NOVA

Related posts

„Булгаргаз“ предлага ново поскъпване на цената на природния газ през май

Дани Тренчева

Despite Egypt’s Dismal Human Rights Record, U.S. Restores Military Aid

admin

Разходите за пенсии са нараснали с 1,8 млн. лв. спрямо 2020 г.

Дани Тренчева

57% по-малко руски природен газ е преминал през Украйна за януари

Дани Тренчева

ЕС е осигурил газ за близките месеци в случай на прекратяване на руските доставки

Дани Тренчева

Реакцията на света след решението на Москва

Дани Тренчева

Leave a Comment