19.04.2024
Икономика Свят

Акциите падат и петролът поевтинява

Акциите падат и петролът поевтинява. Това е незабавният ефект от новата мутация на коронавируса. Най-рязко се обезцениха дяловете на авиокомпаниите и други свързани с пътуване и туризъм сектори.

Вчера цената на петрола спадна с 10 долара на барел. Европейският съюз, САЩ и още редица страни забраниха пътуването от държавите в южната част на Африка. Въпреки това епидемиолози казват, че тези ограничения вероятно са закъснели. Белгия вече доказа първия случай в Европа. От Нидерландия казват, че на полети от ЮАР са засекли болни от коронавирус.

Световната здравна организация кръсти мутацията Омикрон на 15-та буква от гръцката азбука. Притесненията са, че ваксините може да се окажат неефективни срещу този вариант. Производителите Pfizer-Moderna обявиха, че вече изучават мутацията.

„Реших, че трябва да сме предпазливи. Няма да се пътува от и до САЩ от ЮАР и още 6 държави в южната част на Африка. Изключение са американски граждани, които успеят да се прибират у дома. Не знаем много за новия вариант, освен притеснението, че се разпространява лесно и бързо. Прекарах половин час тази сутрин с COVID екипа ми и това решихме засега”, заяви американският пезидент Джо Байдън.

Източник: NOVA

Related posts

Трима в неизвестност след силна експлозия във фабрика за производство на взривни вещества в Гърция

admin

Абсолютен рекорд по инфлация в еврозоната

Дани Тренчева

COVID-19: Засякоха два случая на варианта Омикрон във Великобритания

Дани Тренчева

19 държави предоставиха оръжие на Украйна

Дани Тренчева

ЕК разреши издаването на сертификати след антигенен тест

Дани Тренчева

Постоянният обстрел от руските сили осуетява евакуацията от Луганската област

Leave a Comment