24.07.2024
Икономика Свят

Акциите падат и петролът поевтинява

Акциите падат и петролът поевтинява. Това е незабавният ефект от новата мутация на коронавируса. Най-рязко се обезцениха дяловете на авиокомпаниите и други свързани с пътуване и туризъм сектори.

Вчера цената на петрола спадна с 10 долара на барел. Европейският съюз, САЩ и още редица страни забраниха пътуването от държавите в южната част на Африка. Въпреки това епидемиолози казват, че тези ограничения вероятно са закъснели. Белгия вече доказа първия случай в Европа. От Нидерландия казват, че на полети от ЮАР са засекли болни от коронавирус.

Световната здравна организация кръсти мутацията Омикрон на 15-та буква от гръцката азбука. Притесненията са, че ваксините може да се окажат неефективни срещу този вариант. Производителите Pfizer-Moderna обявиха, че вече изучават мутацията.

„Реших, че трябва да сме предпазливи. Няма да се пътува от и до САЩ от ЮАР и още 6 държави в южната част на Африка. Изключение са американски граждани, които успеят да се прибират у дома. Не знаем много за новия вариант, освен притеснението, че се разпространява лесно и бързо. Прекарах половин час тази сутрин с COVID екипа ми и това решихме засега”, заяви американският пезидент Джо Байдън.

Източник: NOVA

Related posts

„Астра Зенека“ може бързо да бъде модифицирана за противодействие на Омикрон

Дани Тренчева

Ракета е ударила българско село край Одеса, един човек е загинал

Дани Тренчева

ЕК обмисля да удължи валидността на COVID сертификатите

Дани Тренчева

Путин призова за военен преврат в Украйна

Дани Тренчева

Китай затваря 5,5-милионен град заради 2 случая на Омикрон

Дани Тренчева

До средата на годината може да се очаква двуцифрена инфлация

Дани Тренчева

Leave a Comment