21.01.2022
Икономика Свят

Акциите падат и петролът поевтинява

Акциите падат и петролът поевтинява. Това е незабавният ефект от новата мутация на коронавируса. Най-рязко се обезцениха дяловете на авиокомпаниите и други свързани с пътуване и туризъм сектори.

Вчера цената на петрола спадна с 10 долара на барел. Европейският съюз, САЩ и още редица страни забраниха пътуването от държавите в южната част на Африка. Въпреки това епидемиолози казват, че тези ограничения вероятно са закъснели. Белгия вече доказа първия случай в Европа. От Нидерландия казват, че на полети от ЮАР са засекли болни от коронавирус.

Световната здравна организация кръсти мутацията Омикрон на 15-та буква от гръцката азбука. Притесненията са, че ваксините може да се окажат неефективни срещу този вариант. Производителите Pfizer-Moderna обявиха, че вече изучават мутацията.

„Реших, че трябва да сме предпазливи. Няма да се пътува от и до САЩ от ЮАР и още 6 държави в южната част на Африка. Изключение са американски граждани, които успеят да се прибират у дома. Не знаем много за новия вариант, освен притеснението, че се разпространява лесно и бързо. Прекарах половин час тази сутрин с COVID екипа ми и това решихме засега”, заяви американският пезидент Джо Байдън.

Източник: NOVA

Related posts

„Астра Зенека“ може бързо да бъде модифицирана за противодействие на Омикрон

Дани Тренчева

Турция започва да прилага собствената си ваксина

Дани Тренчева

СЗО се обяви против бланкетните забрани за пътувания заради варианта Омикрон

Дани Тренчева

СЗО е на път да одобри руската ваксина

Дани Тренчева

След забележка за маска: Стрелба с жертви и ранени в Москва

Дани Тренчева

Промяна в условията за влизане в Гърция

Дани Тренчева

Leave a Comment