22.04.2024
България

„Автомагистрали“ има трима нови шефове

Конкурсът за независимите представители, които се избират от Агенцията за публични предприятия, ще бъде проведен отново

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД, съобщиха от регионалното министерство.

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Тримата са участвали в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от министерството на регионалното развитие и благоустройството. В конкурса са участвали 26 кандидати, които са представили концепция за управление на държавното дружество за 5 г.

Людмила Василева, назначена за изпълнителен директор на дружеството, е завършила ВИНС „Димитър Благоев“ – Варна със специалност „счетоводство и контрол“. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции. Заемала е ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации, има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност „строителен инженер“ и „пътно строителство“. Има и квалификация за „Управление на компании“, „Стратегически маркетинг“ от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност „Оперативен мениджмънт и коучинг“. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия.

Георги Попов е магистър по право от Югозападния университет – Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание.

Членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са петима, припомнят от МРРБ. Двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново. „Причината е, че на проведеното състезание се явиха само шестима кандидати, тоест липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството“, казват от ведомството на Гроздан Караджов.

Related posts

19 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие у нас

admin

ГЕРБ-СДС към управляващото мнозинство: Няма да ви пречим да грешите

Днес е световния ден на музиката

admin

Веско Вълчинов: Убих Кристиан, но Константин го разфасова

admin

Тежка катастрофа затвори пътя София – Варна край Омуртаг

Дани Тренчева

Започна изплащането на пенсиите

admin

Leave a Comment