15.06.2024
България

Важна процедура за студентите стартира от днес

От днес до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване за летен стаж в структурите на държавната администрация. Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети, могат да осъществят пълноценен стаж, придобивайки професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна. В рамките на централизираната лятна кампания за кандидатстване се предлагат над 570 обяви за над 790 стажантски позиции.

Интервютата с одобрените кандидати ще се проведат в периода 9 май – 6 юни , а първото класиране ще бъде публикувано на 7 юни.

Цялата процедура – публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни според нуждите на приемащата структура. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов осигерителен стаж.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Черна статистика

admin

Предвижда се изграждане на нов затвор в България

Дани Тренчева

Радев свиква КСНС за заплахите за сигурността на България

Дани Тренчева

Жена е в болница след нанесен побой от съпруга ѝ

admin

46 нови случая на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Днес почитаме Св. Мъченик Юлиан Тарсийски

admin

Leave a Comment