28.11.2022
България

Важна процедура за студентите стартира от днес

От днес до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване за летен стаж в структурите на държавната администрация. Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети, могат да осъществят пълноценен стаж, придобивайки професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна. В рамките на централизираната лятна кампания за кандидатстване се предлагат над 570 обяви за над 790 стажантски позиции.

Интервютата с одобрените кандидати ще се проведат в периода 9 май – 6 юни , а първото класиране ще бъде публикувано на 7 юни.

Цялата процедура – публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни според нуждите на приемащата структура. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов осигерителен стаж.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Гроздан Караджов призова пътностроителните фирми да не спират ремонтите

От 25 декември размерът на трудовите пенсии ще се изчислява с по-висока тежест на осигурителния стаж

Дани Тренчева

„Умирай трудно“ с Плевнелиев и Паси продължава днес с ДПС

admin

Димитровден е – традиции и обичаи на празника

Дани Тренчева

Юрист: Този парламент ще произведе нетрайни и оспорими конституционни промени

Дани Тренчева

Днес почитаме Св. мъченици Прокъл и Иларий

admin

Leave a Comment