21.02.2024
Без категория България

Психолози на БЧК започват да работят с хора от наводнените села в Карловско

Психолози на Българския Червен кръст (БЧК) започват посещения при хората в най-засегнатите от наводненията населени места в община Карлово, съобщиха от организацията. От рано сутринта утре те ще са в селата Каравелово и Богдан.

Психолозите ще посещават по домовете предимно възрастни, самотни и трудно подвижни хора. На място ще бъде направена оценка дали има необходимост да бъдат сформирани допълнителни екипи, каква да е интензивността на посещенията и има ли нужда хората да бъдат насочвани към специалист.

Освен психолозите, доброволци от БЧК също помагат за преодоляване на последиците от наводненията, като се включват в разчистването на засегнатите райони, предоставят храни, вода и дрехи на нуждаещите се. Миналата седмица БЧК предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв за наводнените села, бяха изпратени 720 броя одеяла и над 600 л. дезинфектанти.

Армията също ще продължи поне още месец да помага на населението в пострадалите райони, отбеляза вчера командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите на място.

В края на август обилни валежи причиниха наводнения в няколко села в Карловско. За справяне с щетите на терен работят стотици служители на държавни институции, включително пожарната, армията, пътната агенция, горските стопанства, както и доброволци.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

„Преходен дом“ за затворници на стойност 1,3 млн. лв. строят в Бургас

admin

Задържаха двама украинци за кражба в особено големи размери

admin

Отпада забраната за извършване на планови операции в болниците

Дани Тренчева

Баневи осъдиха България в Страсбург и заради изказвания на Гешев

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Кирил Петков: Сигурен съм, че руската власт изобщо не харесва нашето правителство

admin

Leave a Comment