24.04.2024
Без категория България

Пореден протест на работещите в затворите

Eкипите на дежурните части в затворите, арестите и звената за охрана на съдебните сгради протестират за пореден ден символично с ленти на униформите, с надпис „Продължаваме протеста“. Това съобщиха от Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) , като уточняват, че протестът е по време на работа.

От ССЗБ напомнят, че на 15 май изпратиха писмо до министъра на правосъдието, с молба за среща, на която страните да представят своите становища за реформи в сектора. Такива ангажименти бяха поети двустранно на последната проведена среща на 1 април, пише в позицията на ССЗБ до медиите.

От синдиката отбелязват, че към този момент ръководството на правосъдното министерство отказва да се види с тях, което тълкуват като неизпълнение на конкретно поети ангажименти. Протестиращите заявяват, че това ги принуждава да обърнат внимание на обществото и професионалната гилдия върху един много сериозен и перманентен риск – липсва визия и план за промени в пенитенциарната система, въпреки международната критика по отношение на дългогодишните финансови, структурни и кадрови проблеми, според организации с дълъг опит в наблюдението на затворите.

Причина за покачването на напрежението сред служителите остава фактът, че повече от четири месеца, след започване на протестните действия, няма яснота по поставените финансови искания, както и отклик на поисканите срещи от Синдиката на служителите в затворите в България и Синдикалната федерация на служителите в МВР с партиите, сформирали управляващо мнозинство, пише в съобщението до медиите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Дани Тренчева

Почитаме Св. 40 мчци Севастийски. Св. мчк Исихий Доростолски

admin

Удължава се междусрочната ваканция на всички ученици в община Симитли и страната

Дани Тренчева

Двама полицаи загинаха при трагичен инцидент в Бургас

admin

СИМУЛАТОР: Как да гласуваме с машина на балотажа в неделя

Дани Тренчева

Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

Дани Тренчева

Leave a Comment