23.03.2023
Икономика

Pfizer очаква годишна печалба от 54 милиарда долара

Американската фармацевтична компания Pfizer обяви, че през 2022 г. очаква приходи от около 54 милиарда долара от продажбите на ваксината и лекарството си срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Pfizer очаква 32 милиарда долара приходи от продажбите на ваксината си, и още 22 милиарда долара от лекарството си срещу коронавирус Paxlovid.
Това обаче се оказа под прогнозите на експертите, което веднага свали акциите на компанията с 4 процента. Те очакваха приходи от 33,79 милиарда долара от ваксината и 22,88 милиарда долара от лекарството.

Ваксината на Pfizer, разработена съвместно с германската компания BioNTech, се използва в над 160 държави по целия свят. През 2022 г. Pfizer планира да произведе над 4 милиарда дози.

Paxlovid се е оказал надежден при намаляването на хоспитализации и смърт при високорискови пациенти. От лекарството през годината трябва да бъдат произведени поне 120 милиона дози.

Общо продажбите на компанията за годината ще възлязат на между 98 и 102 милиарда долара, което е под прогнозата от около 106 милиарда.

Източник: БТА

Related posts

Над 14 процента по-ниска цена на природния газ предлагат от „Булгаргаз“

admin

ГЕРБ: Думите на Кирил Петков, че армията не е финансирана правилно и достатъчно са лъжа

Дани Тренчева

НСИ със стряскащо сравниние

admin

Цените на храните спират да растат

admin

Поредно рязко поскъпване на основните храни от октомври

admin

НОИ обяви средният осигурителен доход за декември

Дани Тренчева

Leave a Comment