25.06.2024
Икономика

Pfizer очаква годишна печалба от 54 милиарда долара

Американската фармацевтична компания Pfizer обяви, че през 2022 г. очаква приходи от около 54 милиарда долара от продажбите на ваксината и лекарството си срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Pfizer очаква 32 милиарда долара приходи от продажбите на ваксината си, и още 22 милиарда долара от лекарството си срещу коронавирус Paxlovid.
Това обаче се оказа под прогнозите на експертите, което веднага свали акциите на компанията с 4 процента. Те очакваха приходи от 33,79 милиарда долара от ваксината и 22,88 милиарда долара от лекарството.

Ваксината на Pfizer, разработена съвместно с германската компания BioNTech, се използва в над 160 държави по целия свят. През 2022 г. Pfizer планира да произведе над 4 милиарда дози.

Paxlovid се е оказал надежден при намаляването на хоспитализации и смърт при високорискови пациенти. От лекарството през годината трябва да бъдат произведени поне 120 милиона дози.

Общо продажбите на компанията за годината ще възлязат на между 98 и 102 милиарда долара, което е под прогнозата от около 106 милиарда.

Източник: БТА

Related posts

Президентът очаква от правителството промените в цените на електроенергията, на енергоносителите да бъдат поносими за българите

admin

КТ „Подкрепа“: Подкрепяме увеличението на минималната работна заплата на 710 лв., но подчертаваме, че то е крайно недостатъчно

admin

Брутният външен дълг на страната почти 41,5 млрд. евро

admin

Средната брутна работна заплата у нас нараства

Дани Тренчева

Бюджетът на НЗОК мина на първо четене в Комисията по бюджет и финанси

Дани Тренчева

Цената на тока в България бележи нов рекорд

Дани Тренчева

Leave a Comment