20.07.2024
България Политика

Парламентът не прие правилника си за работа

Парламентът не успя да гласува в рамките на днешното пленарно заседание до края правилника за организацията и дейността си. Не бе прието предложението на Асен Василев от ПГ на „Продължаваме Промяната“ депутатите да работят до окончателното приемане на текстовете.

Пленарната зала реши член на Министерския съвет, който присъства на обсъждане на точка от дневния ред, да може да вземе отношение, след като получи думата от председателя, в рамките на пет минути – досега ограничение на времето не беше разписано.

Не се прие предложението на „Възраждане“ всяка първа сряда на месеца в програмата да влизат, освен законопроекти и проекти на решения, и изслушвания по искане на парламентарна група.

Отхвърлено беше и предложението на БСП за процедурни въпроси по начина на водене по определена тема думата да се дава на не повече от един народен представител от парламентарна група. Отпадна обаче терминът „отрицателен вот“ по предложение на левицата. Така по процедурни въпроси думата ще се дава веднага, освен ако има направени искания за реплика, дуплика или за обяснение на вот, различен от формираното мнозинство, информира БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Задържаха мъж за убийството в Боснек

Дани Тренчева

На 23-ти ноември честваме Свети благоверен княз Александър Невски

admin

Ангел Кунчев очаква „цунамито“ на Covid-19 да ни застигне след празниците

Дани Тренчева

88% от учениците се върнаха в клас след коледната ваканция

Дани Тренчева

Задържаха извършител откраднал над 100 хиляди лева

admin

Започна деветото издание на Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

Дани Тренчева

Leave a Comment