21.02.2024
България Политика

Парламентът не прие правилника си за работа

Парламентът не успя да гласува в рамките на днешното пленарно заседание до края правилника за организацията и дейността си. Не бе прието предложението на Асен Василев от ПГ на „Продължаваме Промяната“ депутатите да работят до окончателното приемане на текстовете.

Пленарната зала реши член на Министерския съвет, който присъства на обсъждане на точка от дневния ред, да може да вземе отношение, след като получи думата от председателя, в рамките на пет минути – досега ограничение на времето не беше разписано.

Не се прие предложението на „Възраждане“ всяка първа сряда на месеца в програмата да влизат, освен законопроекти и проекти на решения, и изслушвания по искане на парламентарна група.

Отхвърлено беше и предложението на БСП за процедурни въпроси по начина на водене по определена тема думата да се дава на не повече от един народен представител от парламентарна група. Отпадна обаче терминът „отрицателен вот“ по предложение на левицата. Така по процедурни въпроси думата ще се дава веднага, освен ако има направени искания за реплика, дуплика или за обяснение на вот, различен от формираното мнозинство, информира БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Доживотен затвор за мъж, убил по жесток начин приятелката си

admin

Апелативният съд напълно оправда Румяна Ченалова

admin

Оставиха в ареста обвинените за грабежа в офис на мобилен оператор в София

Дани Тренчева

Кирил Петков: Твърдата позиция на България помогна на целия ЕС

COVID картата на България се оцвети в червено и тъмночервено 

Дани Тренчева

Медицински работници излязоха на протест за по-добри условия на труд

admin

Leave a Comment