21.02.2024
112 България

Има загинали при инцидент в „Арсенал“

При инцидента в завод 4 на военния завод „Арсенал“ днес има жертви – най-вероятно трима са загиналите при инцидента в цех 112, мястото все още не е разчистено, съобщи за БТА директорът на дружеството Николай Ибушев. Броят на пострадалите не е уточнен на този етап.

Сигналът за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал“ постъпи днес в 11:07 часа, съобщи по-рано за БТА Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

За БТА Желязкова от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ в Стара Загора каза, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и в момента се сформира екип, който ще тръгне към мястото. От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

Окръжна прокуратура – Стара Загора ще даде брифинг по повод инцидента в 15:30 часа на входа на „Арсенал“ в Казанлък, уточниха за БТА от пресцентъра на прокуратурата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Дани Тренчева

Колко жертви взе войната по пътищата през 2021 година

Дани Тренчева

Делото срещу Георги Семерджиев е 23 тома

admin

Ясен е един от вицепремиерите в бъдещия проектокабинет

Дани Тренчева

„Булгаргаз“ поиска ново поскъпване на природния газ с 32% от ноември

Дани Тренчева

Кацаров: Няма да има локдаун

Дани Тренчева

Leave a Comment