23.02.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Големи звезди превземат сцената в община Симитли

Една седмица ни дели от едно от най – дълго чаканите събития в Симитли, а именно празника на нашия град. На 8-ми септември за поредна година ще се съберем заедно, за да отбележим този специален ден. Ден, в който и Православната църква празнува Рождество Богородично, а както всички знаем – Богородица е закрилница на Симитли.

И тази година за празника се подготвя богата и много разнообразна програма с участието на едни от най – големите звезди от българската поп фолк сцена и от родната естрада.

Празничният ден на 8-ми септември ще започне в 07.30 часа с Утринна литургия в храм „Рождество Богородично“. Следва Божествената света литургия, която е с начален час 09.00 часа.

Точно в 18.00 часа ще почетем загиналите за Освобождението на Симитли с традиционното шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметника „Лъвчето“.

Половин час по – късно започва веселата част от програмата с празничен концерт. След 18.30 часа на сцената на площад „Септември“ ще се качат Ансамбъл „Веселие“, танцови състави към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“, Мъжка певческа група „Изворите“ и Мъжка певческа група „Веселие“.

Празникът няма да премине и без участието на един от най – големите приятели на Симитли Иван Дяков, който заедно със своята дъщеря Ивана Дякова ще зарадват почитателите на българската фолклорна музика с красивите си песни.

Кулминацията в празничната вечер ще настъпи с три големи гост звезди – любимци на различни поколения. За доброто настроение на жителите и гостите на Симитли ще се погрижат Кристина Димитрова, Ариа и Меди.

В края на празничната нощ красива заря ще озари небето над Симитли…

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

8-ми септември е обявен за неприсъствен и празничен ден в Община Симитли

admin

Община Петрич предлага учениците от 5-и до 12-и клас да преминат в онлайн обучение

Дани Тренчева

Почетоха Трифоновден в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с физически увреждания и лица с деменция – град Симитли

Ясни са вече контролите на „Септември“ (Симитли) през зимните месеци на 2022 година

Дани Тренчева

Дванадесетокласници от училището в Симитли с мил жест към класния си ръководител по повод 8-ми март и предстоящия им абитуриентски бал

Дани Тренчева

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира

Дани Тренчева

Leave a Comment