18.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Големи звезди превземат сцената в община Симитли

Една седмица ни дели от едно от най – дълго чаканите събития в Симитли, а именно празника на нашия град. На 8-ми септември за поредна година ще се съберем заедно, за да отбележим този специален ден. Ден, в който и Православната църква празнува Рождество Богородично, а както всички знаем – Богородица е закрилница на Симитли.

И тази година за празника се подготвя богата и много разнообразна програма с участието на едни от най – големите звезди от българската поп фолк сцена и от родната естрада.

Празничният ден на 8-ми септември ще започне в 07.30 часа с Утринна литургия в храм „Рождество Богородично“. Следва Божествената света литургия, която е с начален час 09.00 часа.

Точно в 18.00 часа ще почетем загиналите за Освобождението на Симитли с традиционното шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметника „Лъвчето“.

Половин час по – късно започва веселата част от програмата с празничен концерт. След 18.30 часа на сцената на площад „Септември“ ще се качат Ансамбъл „Веселие“, танцови състави към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“, Мъжка певческа група „Изворите“ и Мъжка певческа група „Веселие“.

Празникът няма да премине и без участието на един от най – големите приятели на Симитли Иван Дяков, който заедно със своята дъщеря Ивана Дякова ще зарадват почитателите на българската фолклорна музика с красивите си песни.

Кулминацията в празничната вечер ще настъпи с три големи гост звезди – любимци на различни поколения. За доброто настроение на жителите и гостите на Симитли ще се погрижат Кристина Димитрова, Ариа и Меди.

В края на празничната нощ красива заря ще озари небето над Симитли…

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Ръководителят на Социалното звено в Община Симитли Ивайло Гоцев: Отношението е най-важно при грижата за хора с увреждания

admin

Пребиха и ограбиха 30 – годишен мъж пред магазин в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

КАДРОВИ ВЪРТЕЛЕЖКИ ПО ЕТАЖИТЕ НА ТЕМИДА В ПИРИНСКО

admin

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места във връзка с щетите, нанесени от поройните дъждове

Дани Тренчева

МБАЛ – Благоеврад под сериозен натиск в най-натовареното вътрешно отделение

admin

НАП блокира сметките на ОФК „Пирин” за дълг от 200 хил. лв.

admin

Leave a Comment