22.04.2024
България Политика

ГЕРБ-СДС ще търсят подкрепа за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов

ГЕРБ-СДС ще потърси разговори с останалите парламентарни групи за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов. Това обяви от трибуната в пленарната зала председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в процедура по начина на водене.

Искането дойде след спор между нея и вицепремиера и финансов министър Асен Василев по време на блицконтрола. Иванов отне думата на Атанасова и обяви почивка.

„Без абсолютно никакъв повод за пореден път отнехте думата на представител на опозицията. Предния път, когато го направихте, един от колегите ми беше с наложено наказание, защото ви връчи таблетка „Валериан“, каза след подновяването на заседанието председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

„Сега може би имате нужда не само от това, а да освободите парламентарната трибуна, защото е необходимо някой с по-висока степен на чуваемост и търпимост към опозицията да заеме мястото „пръв сред равни“, продължи Атанасова. И предложи друг заместник-председател на парламента – Атанас Атанасов (Демократична България), да продължи да води заседанието.

Мирослав Иванов отвърна, че не вижда основание да си подаде оставката. „Вашите аргументи са да си подам оставката, защото не съм толерантен към опозицията. Към кое от опозицията? Към това, че спазвам правилника, че спазвам правилата?“, заяви той. Иванов каза, че винаги е имал „еднакъв аршин“ за всички. Мирослава Петрова („Продължаваме Промяната“) го призова да не прекъсва опозицията „по никакъв повод, за да може в пълнота и яснота манталитетът на българската опозиция в момента да блесне с най-голямо качество“.

Емил Георгиев („БСП за България“) апелира за успокояване на страстите, за да може членовете на кабинета да отговорят на актуалните въпроси, които касаят хората.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Държавата с важна стъпка срещу домашното насилие

admin

Депутатите гледат на второ четене Закона за енергетиката

Дани Тренчева

Цената на тока у нас е над средната за Европа

Дани Тренчева

Костадинов за зеления сертификат: Няма да спазваме ограниченията за влизане в НС

Дани Тренчева

Паскалев: Напускам Националния съвет, но оставам в БСП! Зафиров: Не! Ти се самоизключи днес!

admin

Снимки на разфасования Кристиян Пеев и убиеца му

admin

Leave a Comment