23.02.2024
България Темида

Георги Семерджиев остава в ареста

Софийският апелативен съд отхвърли жалбата на защитата на Георги Семерджиев срещу определението на Софийския градски съд относно искането за изменение на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Семерджиев е обвинен за извършване на пет престъпления – нарушаване на правилата за движение при управление на МПС, довело до смъртта на две лица, шофиране след употреба на наркотични вещества и без свидетелство за управление на МПС, незаконно държане на наркотично вещество – метамфетамин, както и използване на немски регистрационни номера, издадени за друго превозно средство, и неистински официален документ – шофьорска книжка.

Съдът прие, че от първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение на 09.07.2022 г. срещу обвиняемия до настоящия момент обоснованото предположение за авторството на престъпните деяния не е опровергано. Напротив, то е затвърдено от събраните доказателства на този етап от досъдебното производство. Съществува реална опасност Семерджиев да се укрие и да извърши престъпление, с което са налице всички законови основания той да продължи изтърпяването на мярката за неотклонение „задържане под стража“, съобщават още от Апелативна прокуратура – София.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Измама с продажба на дърва за огрев

admin

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка „порицание“ след вчерашното спречкване в парламента

Седем души са арестувани в България и в Чехия за телефонни измами

2-годишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на метадон

admin

Хванаха 47-годишен водач, шофирал в обедните часове с 3,43 промила алкохол

admin

Прогноза за времето – 15 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment