20.06.2024
България Политика

Драгомир Заков: Имаме нужда от боеспособна армия

Както българските граждани, така и нашите военнослужещи имат нужда не просто от армия и въоръжени сили, имаме нужда от боеспособна армия, от боеготова армия, която може да ни защити, от армия, която продължава да бъде гордост за обществото и военнослужещите. Това каза  министърът на отбраната Драгомир Заков на пресконференция, на която представя екипа и приоритетите в своята работа.

Имаме необходимост да запълним ключови военни способности, каза министърът. Той добави, че това означава сериозни разходи, които българските граждани, всички ние, трябва да отделим. За да можем обаче да поискаме тези средства от българското общество, необходимо е да гарантираме, че те ще бъдат похарчени за истински способности и че ще бъдат изхарчени по честен начин, заяви министър Заков.

Напълно си давам сметка, че в годините някои проекти са били свързвани със съмнения за корупция, каза още Заков. Затова един от нашите подходи при осъществяването на предстоящите проекти за модернизация ще бъде да използваме всички възможности, които ни предоставят и съюзните формати НАТО и ЕС, както и сътрудничеството с нашите съюзници на равнище правителства, каза той.

Министър Заков заяви, че първият принцип, с който е дошъл в МО, е  готовността да се вземат тежки решения.

Време е да се вземат държавнически решения, те не винаги са популярни, не винаги това са решения, които биха могли да спечелят гласове, каза Заков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Втори ден военни помагат на жителите на Карлово след наводненията

admin

Важни промени за пенсиите влизат в сила след месец

Дани Тренчева

ГЕРБ с най-младия и най-възрастен депутат в 49-ото НС

admin

Иван Демерджиев: Очаквам отговори от главния прокурор

Дани Тренчева

Военното министерство: При нас не е обсъждано предоставяне на изтребители на Украйна

Дани Тренчева

Мандати и срещи: Възможен ли е кабинет с четири формации?

admin

Leave a Comment