28.11.2022
България Политика

Драгомир Заков: Имаме нужда от боеспособна армия

Както българските граждани, така и нашите военнослужещи имат нужда не просто от армия и въоръжени сили, имаме нужда от боеспособна армия, от боеготова армия, която може да ни защити, от армия, която продължава да бъде гордост за обществото и военнослужещите. Това каза  министърът на отбраната Драгомир Заков на пресконференция, на която представя екипа и приоритетите в своята работа.

Имаме необходимост да запълним ключови военни способности, каза министърът. Той добави, че това означава сериозни разходи, които българските граждани, всички ние, трябва да отделим. За да можем обаче да поискаме тези средства от българското общество, необходимо е да гарантираме, че те ще бъдат похарчени за истински способности и че ще бъдат изхарчени по честен начин, заяви министър Заков.

Напълно си давам сметка, че в годините някои проекти са били свързвани със съмнения за корупция, каза още Заков. Затова един от нашите подходи при осъществяването на предстоящите проекти за модернизация ще бъде да използваме всички възможности, които ни предоставят и съюзните формати НАТО и ЕС, както и сътрудничеството с нашите съюзници на равнище правителства, каза той.

Министър Заков заяви, че първият принцип, с който е дошъл в МО, е  готовността да се вземат тежки решения.

Време е да се вземат държавнически решения, те не винаги са популярни, не винаги това са решения, които биха могли да спечелят гласове, каза Заков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Проверяват висши служители на ГДНП за работата им по случая „Булгаргаз”

Дани Тренчева

МО: Мобилизация е възможна само след решение на НС и указ на президента

Дани Тренчева

Важни дати за учениците от VII и X клас

admin

„Продължаваме Промяната”: Днес говорим с ИТН и БСП, не приемаме условието на „Възраждане”

Дани Тренчева

Първите ваксини за деца пристигат днес в България

Дани Тренчева

Надежда Нейнски: Путин използва газов шантаж, сбъдна се най-лошият му сън

admin

Leave a Comment