13.04.2024
Без категория България

Да помогнем на Никола, защото „който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”!

Колко български деца годишно се диагностицират с тежки заболявания? Няма официална статистка затова или пък е най-строго пазената тайна в държавата, за която е публична тайна, че е като разграден двор. Според различни данни и източници в страната ни годишно се диагностицират между 200 и 400 деца с тежки заболявания.

Всички те се нуждаят от скъпо струващи лечения, операции, профилактика и поддръжка. Малко са семействата, които успяват чисто физически да се справят самостоятелно  с проблемите си. Затова е важно държавата, общините, организациите, всеки да помага на тези хора, въпреки липсата на европейска дарителска култура у нас. И това има своето обяснение –

бедни хора, каквито са повечето българи трудно се отзовават в помощ на други бедни – такава е обременителната родна народопсихология.

Колкото до държавата – от общите ни пари се краде безобразно от много години насам, но институциите, които трябва да помогнат на семействата с болни деца, могат и кон да уморят с бюрократщината си, нежели изтерзаните родители от тежката орис. Знаем и за една и две частни фондации, злоупотребили с помощните средства за болни деца, което е не само престъпление, а и тежък, непростим грях.

На страницата на община Радомир прочетох информация за едно тежко болно детенце на семейство, което познавам и в този смисъл гарантирам за тези хора, че са почтени, трудолюбиви, честни хора, застигнати от зла участ. Не е нужно да обяснявам и колко се разстроих, поради болестта на малкия Никола. Близките събират дарения за лечението му на лична сметка и който иска може да ги подкрепи. Смятам, че

прави чест на общината и на местния футболен клуб, че са приели присърце благородната кауза за спасяването на едно българско дете.

Община Радомир и ФК „Струмска слава“ Радомир организират ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА В ПОМОЩ НА НИКОЛА

Едно слънчево дете, дете изпълнено с мечти се налага да порасне бързо да стане боец, боец за живота си, боец за усмивката на мама, тате, бате!

Българче на име Никола, ще трябва да проведе най-тежката и важна битка в живота си с “Остеосаркома феморис декстри”, а всички ние ще трябва да го подкрепим, да сме му опора и Надежда за успех!

На 04.06.23г. /неделя/ от 18:00ч. ще се проведе последен мач за сезона между отборите на ФК „Струмска слава“ и „Марица“ Пловдив на стадион „Христо Радованов“, гр. Радомир.

Сумата от продадените билети за мача ще бъде дарена!

Ще бъдат поставени и дарителски кутии за набиране на средства в помощ на Никола!

Очакваме Ви!

Дарителска сметка:

IBAN: BG72 BPBI 7947 4064 4099 01

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Никола Ивайлов Ангелов”.

Мачът се е състоял вчера, а апелът за спасението на Никола, е доказателство, че футболът наистина е Велика игра, предназначена не само да забавлява. Дано повече хора се отзоват и помогнат на Никола в борбата му с опасната болест! Защото, както пише в Талмуда:

„Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.

Related posts

Без допълнителните машини на балотажа в неделя

Дани Тренчева

Провал за избор на председател на НС

admin

БЧК откри банкова сметка за пострадалите от кризата в Украйна

Дани Тренчева

13 тежки катастрофи по пътищата за изминалото денонощие

admin

Увеличават се обажданията на телефонната линия за психологическа подкрепа на МОН

Дани Тренчева

Почитаме Св. мъченица Юлиания

Дани Тренчева

Leave a Comment