24.04.2024
Без категория България

Борислав Михайлов и служители на БФС на разпит в ГДБОП

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил викнат на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Той е бил в сградата на институцията рано днес (22 юни), около 9:30 ч. Причината е „жалба от адвокат“, но имена не се съобщават.

На разпит са се явили и други служители на БФС. Припомняме, че наскоро бе разпространена снимка, на която се вижда, че Михайлов е в компанията на Дан Тан, който е считан за един от лидерите на „черното тото“.

Фотосът е направен само два месеца преди скандалната контрола България – Естония (2:2), която по-късно бе анулирана, след като бе доказано, че резултатът е манипулиран. Мачът е организиран от фирма на Дан Тан и договорът за срещата е подписан от представител на БФС.

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в „Бояна“, припомня bTV

Преди дни Софийски градски съд пък отмени всички решения от Конгреса на централата през октомври 2021 г., когато Михайлов беше преизбран за президент. Предстои обжалване от страна на БФС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Повдигнаха обвинение на шефа на ГДБОП за натиск по аферата „Хемус“

Дани Тренчева

Прокуратурата се самосезира след изявленията на Ицо Хазарта и Рашков за заплахи

Дани Тренчева

Облачно и ветровито време, температурите до 7 градуса

admin

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

МОН: 8700 ученици са върнати в училище благодарение на екипите за обхват

Дани Тренчева

ПРБ: Закриването на спецправосъдието ще върне остарял модел за борба с корупцията и организираната престъпност

Leave a Comment