30.11.2022
България

Безплатни профилактични прегледи през април и май в общинските болници в София

Общинските болници в София започват инициатива за безплатни профилактични прегледи през април и май, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Общинската Втора МБАЛ открива кампания за безплатни профилактични прегледи по 6 вида специалности. От началото на април до края на май всеки желаещ може да се прегледа в определените дни при специалистите по кардиология, ендокринология и болести на обмяната, гастроентерология, нервни болести, педиатрия, пневмология и фтизиатрия, информират от ръководството на лечебното заведение.

Безплатни профилактични прегледи по 5 вида специалности ще се правят в общинската Четвърта МБАЛ, съобщи директорът на болницата доц. д-р Аркади Иванов. През април и май столичани могат да се консултират със специалисти по кардиология, ендокринология и болести на обмяната, гастроентерология, урология, хирургия. Безплатните прегледи ще се осъществяват по график след предварително записване.

От 28 март общинската Втора САГБАЛ „Шейново“ започва безплатни прегледи за лечение и профилактика на ендометриоза, съобщиха от лечебното заведение. Кампанията ще бъде в продължение на месец, а желаещите могат да се запишат за преглед предварително.

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранната диагностика и адекватно лечение на различните заболявания. Общинските многопрофилни и специализирани болници редовно организират подобни кампании по различни специалности, но през последните 2 години тази практика беше възпрепятствана заради пандемията от COVID-19. С намаляването на заболелите от коронавирус, лечебните заведения активизират обичайните си медицински услуги и инициативи, посочват от Столичната община.

Related posts

/ВИДЕО/ Какви са причините за трагедията с починалата 21-годишна родилка в Горна Оряховица?

admin

2 641 са новодиагносицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

Ще има ли горещи сметки за парно насред ледената зима?

admin

Румен Радев: Дори и един силно фрагментиран парламент може да намери обединение около важни за страната решения

admin

Хороскоп за 28 ноември

admin

МОН обяви каква част от учителите и учениците са ваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment