19.05.2024
България Политика

Драгомир Заков: Имаме нужда от боеспособна армия

Както българските граждани, така и нашите военнослужещи имат нужда не просто от армия и въоръжени сили, имаме нужда от боеспособна армия, от боеготова армия, която може да ни защити, от армия, която продължава да бъде гордост за обществото и военнослужещите. Това каза  министърът на отбраната Драгомир Заков на пресконференция, на която представя екипа и приоритетите в своята работа.

Имаме необходимост да запълним ключови военни способности, каза министърът. Той добави, че това означава сериозни разходи, които българските граждани, всички ние, трябва да отделим. За да можем обаче да поискаме тези средства от българското общество, необходимо е да гарантираме, че те ще бъдат похарчени за истински способности и че ще бъдат изхарчени по честен начин, заяви министър Заков.

Напълно си давам сметка, че в годините някои проекти са били свързвани със съмнения за корупция, каза още Заков. Затова един от нашите подходи при осъществяването на предстоящите проекти за модернизация ще бъде да използваме всички възможности, които ни предоставят и съюзните формати НАТО и ЕС, както и сътрудничеството с нашите съюзници на равнище правителства, каза той.

Министър Заков заяви, че първият принцип, с който е дошъл в МО, е  готовността да се вземат тежки решения.

Време е да се вземат държавнически решения, те не винаги са популярни, не винаги това са решения, които биха могли да спечелят гласове, каза Заков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

19-годишен в болница след бой пред дискотека – баща му твърди, че е бит от полицаи

admin

Прокуратурата разследва смъртта на 11-годишно дете

admin

Румен Радев назначил най-много служебни правителства в демократичната ни история

admin

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати

admin

Новият военен министър Драгомир Заков положи клетва пред депутатите

Дани Тренчева

МОН получи 700 000 теста за COVID-19

Дани Тренчева

Leave a Comment