07.05.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Обединената кукерска група на Община Симитли с награда за придържане към традициите от „Кукерски игри в Пиринско 2022“

За пореден път община Симитли доказа, че именно при тях е ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА КУКЕРИТЕ и че когато сме обединени, сме силни!

Внушителна група от над 200 участника, сред които красиви бабугери, атрактивни старци, млади хора, облечени в носии и други персонажи – кой от кой по-интересен, направи впечатляващо представяне в рамките на Благоевградския фестивал „Кукерски игри в Пиринско 2022“.

Групата показа пред публиката и журито обичая „Сватба“, като за представянето си бе наградена с купа и грамота за придържане към традициите! За най – малките кукерчата имаше специални медали „Млад кукер“. Наградите на община Симитли бяха връчени и приети от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и Емил Заеков – Бомбата от село Полена.

Лошото време, дъждът и снегът, не изплашиха ревностните пазители на традицията от всички възрасти и населени места в община Симитли, които дойдоха в Благоевград, за да покажат, че са уникални, красиви и най – вече атрактивни и че Сурва е в сърцето на всички хора от общината, предавайки се от поколение на поколение – от дядо, на баща, на майка, а те на своите деца…

Related posts

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Момиченце и момченце, родени в един и същи ден, са първите бебета на община Симитли и град Симитли за 2022 г.!

Дани Тренчева

Челен сблъсък край Разлог, трима са пострадали

Дани Тренчева

Община Симитли събира кандидатури  „Спортист на годината“ за 2022 година

admin

Катастрофа затруднява движението на АМ „Струма“

admin

Петокласник от град Симитли, носител на „Златната лира на Орфей“

admin

Leave a Comment