05.05.2024
Пулсът на Югозапада

Проверяват състоянието на над 30 бомбоубежища в Дупница

Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в града, които са над 30, съобщават от администрацията. Три от тях са общински, които са поддържани през годините и от днес ще бъдат основно почистени от служители на Общината.

Най-голямото бомбоубежище е това под Часовниковата кула, което събира 250 човека, находящото се на ул. „Николаевска“ е за 100 човека, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има отделно още шест обектови скривалища, а останалите са подблокови в различните квартали на града.

Преди години Общината имала намерение да отдаде някои от скривалищата за складове, но нямало желаещи да ги наемат. На среща с кметовете на малките населени места бяха обсъдени и възможностите за осигуряване на подслон за бежанци от Украйна.

На този етап Община Дупница може да подсигури места за около 40 човека, основно в бившия юндом за сираци „Олга Стоянова“.

„До края на седмицата очаквам колегите от селата да посочат места за евентуално настаняване на бежанци, като някои посочиха, че имат варианти. В зависимост от ситуацията с бежанци, ако такива дойдат, имаме готовност да обявим веднага и телефон и място за предоставяне на помощи за тях“, каза кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Източник: БНР

Related posts

Кметът Апостол Апостолов по повод Деня на българската община: Само в диалог с гражданите можем да градим по – добро бъдеще за нашата община

Дани Тренчева

Oставиха в ареста мъж от Северна Македония, шофирал с 3,33 промила алкохол

Дани Тренчева

Младежите от проект „Моят глас има значение“ от Сандански взеха участие в Европейско младежко събитие в Страсбург

Дани Тренчева

Разлог отбеляза 185 години от рождението на Васил Левски

admin

Отрязано дърво уби дървосекач край Белица

Дани Тренчева

Утре „Септември“ (Симитли) ще изиграе поредна контрола

Дани Тренчева

Leave a Comment