03.05.2024
България Политика

Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента за министър на отбраната. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, дипломат от Брюксел.

Проектопредложението е публикувано на сайта на Народното събрание, минути преди извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Във вчерашния ден, на извънредно заседание на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев от поста военен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, различна от тази правителството, през Facebook. „Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция“, вместо думичката „война“. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, обясни Петков.

Related posts

Честваме Св. преподобни Тимотей Олимпийски, пустинник от Символи

Дани Тренчева

Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС

Дани Тренчева

Антикорупционната комисия насрочи дата за изслушването на Сотир Цацаров

Дани Тренчева

Почитаме Св. мчца Анисия

Дани Тренчева

ГЕРБ-СДС, ДПС и ‘Възраждане’ заедно поискаха оставката на Мирослав Иванов

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Дани Тренчева

Leave a Comment