07.05.2024
България Политика

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник. 

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството, предаде NOVA.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Очаквайте подробности!

Related posts

Отбелязваме зимния Кръстовден

admin

Съдът пусна бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов под гаранция

admin

Отново близо 4000 заразени с COVID-19 за денонощие

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Коалиционно споразумение: Председателят на НС ще се сменя всяка година

Дани Тренчева

Смениха ръководството на „Булгаргаз“

admin

Leave a Comment